Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
0,00 BGN
Количката е празна

Абонирайте се
ЗА НАШИТЕ НОВИНАРСКИ БЮЛЕТИНИ

За да получавате последните ни новини и съвети, въведете Вашия e-mail

Инфографика
Индикатори за активацията на различни системи

Съвременните автомобили са оборудвани с многобройни електронни системи, всяка от които има предупредителни индикатори. Общо в автомобила имат над сто символа за индикация. Тук ще ви разкажем в подробности за тях. Нека да започнем с индикаторите за включването или изключването на система.

Повече подробности
Популярни видове двигатели в Европа през първата половина на 2018г.

Какви видове двигатели са били най-популярни в страните от ЕС и ЕАСТ (Европейската асоциация за свободна търговия) през първите шест месеца на 2018г.?

Какво е процентното отношение на тези двигатели при автомобилите? В коя страна има по-голямо количество автомобили с алтернативни горива?

Инфографиката ни ще ви помогне да получите отговори на всички тези въпроси.

Повече подробности
Популярни авточасти
Полезни съвети
Подготвяне на автомобила за зимата: съвети от експерти

Автомобила и системите му изискват специално внимание през студения сезон. Много компоненти и системи на автомобила трябва да работят при допълнително натоварване, което може да доведе до рязкото им повреждане. За да предотвратите това, ние ще ви дадем съвети как да подготвите автомобила си за студения сезон.

Повече подробности
Как шофирате безопасно в дъждовно време

Опасността от пътен инцидент в дъждовно време се повишава средно с 30 – 40%. Тук ще ви кажем за какво най-много да внимавате и как да шофирате в дъжд, за да избегнете проблеми на пътя.

Повече подробности
Новини
Защо дизелът губи популярността си в Европа

Напоследък се наблюдава намаляване на търсенето на дизелови автомобили в Европа. Очаква се тази тенденция да се запази през следващите години. Нека да изясним всичко това.

Повече подробности
Jaguar Печели наградата Европейска кола на годината за първи път

Победителят на конкурса Кола на годината беше обявен в Женева. През 2019г., той е електрическия кросоувър Jaguar I-Pace. За първи път кола от британската марка получава тази награда.

Повече подробности
Речник
ABS

ABS (антиблокираща спирачна система) - това е система, която не допуска пълното блокиране на колелата на автомобила при внезапно спиране.

Повече подробности
Steptronic

Steptronic представлява функция за ръчна смяна на предавките на автоматична скоростна кутия. Тя е създадена през 1996 г. от немския производител ZF Friedrichshafen AG по проект на компанията BMW. Може да бъде открита в автомобилите BMW, MG, Mini и Rover. Скоростната кутия може да се управлява чрез лоста за избор на предавка или с помощта на бутони на волана.

Повече подробности
Диагностика
Хидравлична течност: как да я изберете и смените

Полезния живот на хидравличната течност е предназначен за целият живот на колата, но само в случай, че системата няма течове на течност. Използването на второкачествени масла или ненавременните им сменяния са най-често срещаните причини за повреда в хидравликата. Прочетете нашата статия, за да разберете как да избягвате грешки, при избора и заменянето на хидравличната течност.

Повече подробности
Прегряване на спирачните дискове: симптоми, причини, решения на проблема

Една от най-честите повреди на спирачните дискове е прегряването им. В случай на прегряване, температурите на дисковете стигат критични стойности, при което накладките да започват да се пързалят по диска и ефикасността на спирачната система се намаля до минимум.

Повече подробности