0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

Първият в света автономен паркинг отваря в Германия

Абонирайте се
ЗА НАШИТЕ НОВИНАРСКИ БЮЛЕТИНИ

За да получавате последните ни новини и съвети, въведете Вашия e-mail

Услугата работи в музея на Mercedez-Benz в Щутгард. Тя е съвместен проект на германските групи Daimler И Bosch. Автомобилите могат да се паркират самостоятелно, без човешка намеса: шофьорът е нужно само да активира процеса чрез съответното смартфон приложение. Шофьорите могат да получат колите си по същия начин.

Тази технология е съвместима с най-новите модели Mercedes-Benz E-Class W213, които имат оборудването да се управляват дистанционно. Паркингът има голям брой сензори, които следят околната среда и предават данните на получаващото устройство, монтирано в колата. Затова, ако бъде засечено препятствие, колата незабавно ще спре. Според експертите, автоматизираният паркинг ще може да помести 20% повече автомобили от обикновения, тъй като системата ги подрежда много близо една до друга, без риск от удар.

Тази технология има много общо с тази използвана при автономните автомобили. През последните години тези решения са разработени и подобрени от много производители на автомобили, включително Daimler, BMW, General Motors, Volvo и други. За тях е нужно само да се насочат: да направят процесът на шофиране напълно автономен. Машинното паркиране е отличен начин да се въведе този вид безопасност. Първо, неограничен брой датчици и камери могат да бъдат монтирани в гаража и могат да бъдат адаптирани към условията на паркиране до максималното ниво на практичност. На второ място, липсата на вибрации и факторите на външната околна среда, означават, че показанията от приборите ще бъдат по-точни.

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Спирачен диск
Резервни части + Производители Маслен филтър RIDEX
Резервни части + Автомобилни производители Запалителна свещ AUDI
Резервни части + Номер на артикул Перо на чистачка 298W0064
Номер на артикул SKWIB-0940045
Номер на артикул + Производители 575545 VALEO
OEN 93195941
OEN + Производители 161955427 STARK