Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
221 Стоки

Универсалните уплътнители са вещества, които се правят на базата на полимери. Те предотвратяват проникването на влага и мръсотия през различни фуги и предпазват от теч на работни течности. Могат да бъдат използвани като алтернатива на уплътненията, както и заедно с тях.

Какви видове универсални уплътнители има

Според активното вещество те са:

  • Силиконови. Подходящи за затваряне на големи дупки, бързо се втвърдяват и могат да издържат на изключително високи температури.
  • Полиуретанови. Отличават се с висока еластичност. Дават възможност за свързването на детайли, направени от различни материали.
  • Диметакрилатни. Известни са също и като анаеробни. Втвърдяват се при отсъствие на кислород. Този вид уплътнители се използва често за запечатване на резбовани съединения и малки пролуки

Според свойствата си те са:

  • Термоустойчиви. Запазват експлоатационните си качества при температури до 300 °C.
  • Устойчиви на бензин. Използват се в устройства, които имат пряк контакт с горивото.
  • Маслоустойчиви. Тези уплътнители не се разграждат под влиянието на смазочни материали

Особености при употребата на универсални уплътнители

  1. Премахнете замърсяванията и мазнините от повърхностите, които ще бъдат обработвани.
  2. За по-добра адхезия нанесете уплътнителя само върху повърхността на единия от компонентите.
  3. Не нанасяйте твърде много от продукта, защото излишъците от него могат след полимеризация да попаднат например в смазочната система на двигателя и да доведат до повреда.
  4. Спазвайте интервалите от време, които са посочени в инструкциите. При някои продукти частите трябва веднага да се монтират след нанасянето на уплътнителя. А при други трябва да изчакате няколко минути

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Онлайн магазинът ни Ви предлага да закупите автомобилни универсални уплътнители на достъпни цени. Висококачествените продукти, които ще откриете в каталога на AUTODOC са от най-добрите производители. Можете да се свържете с нашите специалисти при избора на най-подходящия продукт за Вашия автомобил и неговите експлоатационни условия. Те ще Ви помогнат в създаването на поръчка и ще Ви дадат информация, както за текущите промоции, така и за условията за доставка.

loader Моля, изчакайте...