• SHOP
  • CLUB
Пробвай премиум акаунт
0
Моят гараж
Добави автомобил
0
продукта #34-0565
0,00 BGN
Количката е празна

Steptronic

Steptronic представлява функция за ръчна смяна на предавките на автоматична скоростна кутия. Тя е създадена през 1996 г. от немския производител ZF Friedrichshafen AG по проект на компанията BMW. Може да бъде открита в автомобилите BMW, MG, Mini и Rover. Скоростната кутия може да се управлява чрез лоста за избор на предавка или с помощта на бутони на волана.

За преминаване в режим на ръчно управление чрез скоростния лост на автоматичната скоростна кутия, трябва само да поставите лоста в положение "Manual/Sport" (M/S). След това за смяна към по-горна предавка можете да местите лоста напред, а за по-ниска назад.

За да управлявате Steptronic от волана, използвайте бутоните, които са разположени отдясно. Бутоните, които са в предната част на волана служат за превключване към по-ниска предавка, а тези в задната част - за по-горна предавка.

Steptronic системата не Ви позволява преминаване към напълно ръчно управление за разлика от системата Tiptronic. Бордовият компютър постоянно следи скоростта и може да си възвърне управлението над скоростната кутия в следните случаи:

  • приплъзване на задвижващите колела;
  • спускане по наклон без натискане на педала на газта;
  • рязко намаляване на оборотите на двигателя;
  • повреда, открита от електронния управляващ блок;
  • повреда на блока за управление на автоматичната трансмисия.

Има възможност Steptronic да се адаптира към индивидуален стил на шофиране. Системата запомня стила на шофиране и настройва автоматично предавките според навиците на водача. За подобряване на комфорта при шофиране, два допълнителни режима се предлагат от системата Steptronic - "Kick-down" (спортен) и "Stop and Go" (икономичен).

 
 

Популярни публикации

Абонирайте се за нашите новинарски бюлетини

За да получавате последните ни новини и съвети, въведете Вашия e-mail