0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
19 Стоки

Уплътнителите за автомобилни стъкла и фарове са специални средства, които са предназначени за закрепване на стъклата и фаровете, както и за запушване на фугите. Използват се не само при монтажа на компонентите, но и при тяхното възстановяване. Те защитават светлините на автомобила от агресивни външни условия. Уплътнителите предпазват от проникване на влага и прах в интериора на колата.

Какви видове уплътнители за автомобилни стъкла и фарове има

По вида на консистенцията си те са:

  • Течни. Напълно готови са за употреба. Разреждането им със специални съединения не е необходимо, защото втвърдяването им се получава под въздействието на влагата във въздуха
  • Пастообразни. За да започне процеса на втвърдяване, трябва да бъдат смесени със специално вещество - катализатор, което е включено в комплекта

В зависимост от активното си вещество те са:

  • Силиконови. Спадат към универсалните смеси. Могат да бъдат използвани във всякакви автомобили. Подходящи са за отстраняването на малки пукнатини.
  • Полиуретанови. Използват се, когато връзките трябва да бъдат еластични и устойчиви срещу прерязване. Не е препоръчително да се използват за демонтируеми компоненти

Особености при употребата и избора на най-добрите уплътнители за автомобилни стъкла и фарове

  1. Преди нанасяне на веществото върху работната повърхност, винаги отстранявайте остатъците от стария продукт, а след това обезмаслете повърхността.
  2. При необходимост, например при поставянето на предно или задното стъкло, върху мястото на съединяване трябва да се нанесе грунд.
  3. Според местоположението на работната повърхност и материалите, които ще се свързват, процеса по нанасяне на продукта може да се различава. Затова е важно внимателно да прочетете инструкциите и да следвате препоръките.
  4. При работа следва да поддържате температурата и влажността според изискванията на производителя на автомобилното химическо средство. В противен случай издръжливостта на свръзките може да се влоши

AUTODOC - удобно онлайн пазаруване

В онлайн магазина ни можете да закупите уплътняващо лепило за автомобилни стъкла, както и други видове автомобилни химически средства от реномирани марки като Liqui Moly, Sonax, Presto и други. С удобната система за търсене бихте могли бързо да изберете необходимия Ви продукт. Ние предлагаме достъпни цени на всички продукти и организираме редовно промоции, с които бихте могли да спестите пари при покупка.

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Спирачен диск
Резервни части + Производители Маслен филтър STARK
Резервни части + Автомобилни производители Запалителна свещ SUBARU
Резервни части + Номер на артикул Перо на чистачка SKWIB-0940017
Номер на артикул 575541
Номер на артикул + Производители SKWIB-0940064 STARK
OEN 642306
OEN + Производители 7711172852 VALEO