Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
215 Стоки

Уплътнителите за двигателя и гарнитурата спират течовете на работните течности от двигателя към местата на свързване с капака на клапаните, картера, тръбите и други елементи. Отличителни характеристики на тези съединения са високата им устойчивост на екстремни температури, както и устойчивостта срещу излагане на агресивни вещества като антифриз, моторно масло и гориво.

Какви видове термоустойчиви уплътнители за двигателя и гарнитурата има

Според консистенцията си те са:

  • Течни. Добавят се директно към моторното масло или антифриза. Дават възможност да се възстанови херметичността на съединенията и компонентите вътре в двигателя или в охладителната система.
  • Пастообразни. Нанасят се директно върху местата на свързване и повърхността на свързващите се детайли. Често се използват за фиксиране на гарнитурите или дори вместо тях

По състав те се делят на:

  • Силиконови. Втвърдяват се при контакт с влагата във въздуха. Подходящи са за места, които са подложени на високо налягане.
  • Анаеробни. Полимеризират се в отсъствие на кислород. Този вид уплътнители се използва за свързването на метални компоненти

Особености при употребата и избора на най-добрите високотемпературни уплътнители за двигателя и гарнитурата

  1. Внимателно разучете препоръките на производителя на уплътнителя. Процесът на употреба е различен при продуктите от различни марки.
  2. Процесът трябва да извършите при студен двигател, за да не се изгорите.
  3. След добавянето на течен уплътнител в смазочната или охладителната система, трябва двигателят да се стартира и да се остави да работи на празен ход за известно време.
  4. За постигането на най-добра адхезия пастообразният уплътнител трябва да се нанася винаги върху чиста и обезмаслена повърхност.
  5. Преди да използвате това средство, се уверете, че сте премахнали остатъците от стария уплътнител.
  6. Не е препоръчително да се използват абразивни вещества за почистване на повърхностите, за да не се причини надраскване

AUTODOC - удобно онлайн пазаруване

От нашия онлайн магазин можете да закупите уплътнители за двигателя и гарнитурата. Благодарение на богатия асортимент от продукти от водещи производители на автомобилни химически средства, Вие с лекота ще откриете това, от което се нуждаете. А удобната система за търсене ще Ви даде възможност да направите това възможно най-бързо. Специалистите ни ще подготвят в рамките на 24 часа Вашата поръчката за доставка и Вие ще я получите във възможно най-кратък срок.

loader Моля, изчакайте...