0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
4 Стоки

Фланцовите уплътнители са предназначени за употреба в скоростни кутии, двигатели, клапанни механизми, междуосни диференциали, както и в други автомобилни компоненти. Прилагането на тези продукти способства за намаляване до минимум на относителното движение между фланците, предотвратява течовете на работни течности и защитава металните детайли от корозия.

Какви видовете фланцови уплътнители има

Според състава на основата, на която са базирани:

  • Силиконови. Правят се на базата на органични силициеви разтвори. Полимеризират се под влиянието на влагата във въздуха. Използват за отстраняването на големи дупки. Уплътнителите от този вид са по-подходящи за демонтируеми фланцови съединения, както и за употреба при високи температури.
  • Анаеробни. Правят се на базата на диметакрилатен естер. Втвърдяването им се осъществява при съприкосновение с метал в отсъствие на кислород. Продуктите от този вид се препоръчват за употреба при недемонтируеми елементи

Особености на употребата на фланцови уплътнители

  1. При употребата на такива автомобилни химически средства трябва стриктно да спазвате инструкциите на производителя. Процедурата по употребата може да се различава в зависимост от състава на продукта, както и от местоположението на компонентите, върху които ще се прилага.
  2. Преди започване на работа трябва подготвите повърхността за обработка – необходимо е да я почистете, обезмаслите и изсушете. При необходимост трябва да отстраните остатъците от стария уплътнител.
  3. Нанасяйте равномерно продукта, като пропускате всички монтажни отвори.
  4. Винаги отстранявайте излишъците от продукта с шпатула, защото уплътнителят ще се втвърди лошо поради прекомерното количество.
  5. Ако работната температура е под 5 °С, като например в неотопляема стая, тогава е препоръчително фланците да бъдат предварително обработени със специално средство.
  6. Използвайте ръчен или пневматичен пистолет за уплътнителя, за да можете по-лесно и равномерно да нанасяте продукта

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Побързайте да закупите фланцов уплътнител и ще получите отстъпка. Обърнете се към нашите специалисти за избора на най-подходящия продукт, бързо направете поръчка и уточнете условията за доставка. Със специалистите ни бихте могли да се свържете по всякакъв начин - по имейл или чрез онлайн чат. Пазарувайте от онлайн магазина AUTODOC и така ще осигурите евтино, но висококачествено обслужване за Вашата кола.

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Спирачен диск
Резервни части + Производители Маслен филтър VALEO
Резервни части + Автомобилни производители Запалителна свещ MG
Резервни части + Номер на артикул Перо на чистачка 576080
Номер на артикул 3 397 118 563
Номер на артикул + Производители 3 397 118 505 BOSCH
OEN 0014885V002
OEN + Производители 3834060B00000 BOSCH