Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
20 Стоки

Спрейовете за лесно запалване на двигателя са специални аерозоли, създадени на базата на етерни съединения. Те се използват за стартиране на двигателя при много ниски температури, достигащи понякога до -60 °С. Тези продукти мога да Ви помогнат да стартирате двигателя също и при условия с повишена влажност, както и при слаб заряд на акумулатора. Тези средства могат да се използват за транспортиране на автомобил до автосервиз при повреда в запалителните свещи или при неизправност на горивната система.

Какви видове спрейове за лесно запалване на двигателя има

Тези автомобилни химически средства се предлагат във вид на спрейове с различен обем. Според предназначението си тези продукти се делят на следните видове:

 • Универсални.
 • За карбуратори. Използват се за автомобили от по-стари поколения.
 • Течности, които не са препоръчителни за двигатели, разполагащи със система Common Rail.
 • Течности, които не са съвместими, както със Common Rail системи, така и с помпа-дюза системи.
 • Течности, които не могат да се използват с дизелови двигатели, при които свещите не могат да бъдат изключени.

Също така тези продукти се различават и по минималната температура, при която могат да бъдат използвани, например при -60 °С, -54 °С, -52° С, -50° С.

Особености при употребата на спрейове за лесно запалване на двигателя

 1. Запознайте се внимателно с инструкциите, преди да използвате продукта. Трябва да се уверете, че продуктът е съвместим с двигателя на Вашия автомобил.
 2. Следвайте стъпките, които са указани от производителя на автомобилното химическо средство. Също така трябва да имате предвид и тип на двигателя. Ако той е бензинов, можете да впръскате средството във въздушния филтър, карбуратора или всмукателния колектор и след това да стартирате бързо двигателя. Ако двигателят е дизелов, тогава трябва да изключите свещите, да натиснете докрай педала на газта, за да се отвори напълно дроселовата клапа, да впръскате аерозола във всмукателния колектор и тогава да стартирате двигателя.
 3. Не трябва да пръскате продукта повече от 2-3 секунди. Твърде голямото количество от химическото средство може да взриви двигателя.
 4. При неуспех повторете още един или два пъти. Ако и тогава двигателят не се стартира, ще трябва да се насочите към сервиз.
 5. Не използвайте спрейове за лесно запалване на двигателя , когато той работи.
 6. Не трябва да използвате продукта в близост до работещи електроуреди или открит огън, защото в състава му има леснозапалими компоненти.
 7. Не трябва да използвате често спрейове за лесно запалване на двигателя. Те имат разрушително въздействие върху двигателя, отмиват масленото покритие от частите му и могат да причинят детонации. Спрейовете за лесно запалване на двигателя са предназначени само за извънредни ситуации.

AUTODOC: удобно пазаруване онлайн

В каталога на нашия онлайн магазин AUTODOC е представен богат избор от спрейове за лесно запалване на двигателя, както и други автомобилни химически средства. В него ще намерите продукти от повечето известни производители и ще можете да изберете най-подходящите стоки според Вашите нужди. Специалистите ни са винаги в готовност да Ви окажат професионално съдействие, да Ви помогнат в избора, както и в създаването и плащането на поръчка. Можете да се свържете с тях още сега чрез онлайн чата, да се информирате за актуалните промоции и намаления и да закупите спрейове за лесно запалване на двигателя на най-изгодна цена.

loader Моля, изчакайте...