Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
61 Стоки

Средствата за откриване на течове спомагат за идентифицирането на течове в тръбопроводите. Използват се за проверка на различни автомобилни системи: климатична, охладителна, смазочна, горивна, а също и по трансмисията и усилването на кормилното управление. Някои продукти спомагат за откриването на течове по каросерията, двигателя и спирачната система.

Какви видове средства за откриване на течове има

Според предназначението си те са:

  • За откриване на изтичане на течности. Тези средства се произвеждат като добавки, които са базирани на флуоресцентни пигменти. Необходимо е да бъдат смесени с вода или работните течности на съответните автомобилни компоненти и системи. Някои продукти могат да бъдат прилагани към рамките на прозорците и люка. Под въздействието на UV-лампа те светят.
  • За откриване на въздушни течове. Продават се във вид на аерозоли и се използват предимно за пневматичните спирачки на товарни автомобили. Представляват пенообразуващи средства, които са предназначени за външна употреба. След прилагането им се образуват мехурчета на местата, където има течове.
  • За откриване на засмукване. Използват се за диагностика на двигатели. Съдържат леснозапалими компоненти, които при попадане в двигателя променят съотношението на гориво-въздушната смес и причиняват спад на оборотите и повишено количеството на СО и СН в отработените газове.

Особености при употребата на средства за откриване на течове

  1. Преди употребата на добавки за откриване на течове с ултравиолетова светлина трябва да се уверите в съвместимостта на продукта с течността, към която ще го добавяте. Не винаги дадено средство може да се смесва хладилни агенти от различни марки. Също така добавките за хладилни агенти не трябва да се наливат в моторното или трансмисионното масло.
  2. Закупувайте само висококачествени средства за откриване на течове, желателно без разтворители в състава им. В съдържанието на някои продукти има агресивни вещества, които причиняват корозия на металните части и повреждат уплътненията.
  3. При използването на средства за откриване на течове трябва да се запознаете с последователността от действия от инструкциите. Течните добавки следва да се добавят непосредствено към тестваната система. С аерозолите трябва да се напръскват повърхностите, по които се подозира, че има теч.
  4. За употребата на UV добавки ще Ви е необходима UV лампа. Тя може да се замени с евтино компактно фенерче, захранвано от автомобилната електрическа система. Трябва да предпазите очите си със специални жълти очила. За постигането на най-добри резултати е необходимо да добавяте течните добавки в препоръчаното от производителя количество.

AUTODOC: удобно пазаруване онлайн

Своевременното откриване на течове в автомобилните системи често спомага за избягването на скъпи ремонти. Закупете средства за откриване на течове и ще можете да установите дори и най-малките пукнатини, след което да ги отстраните лесно и бързо. Пазарувайки от нас Вие спестявате време и пари, защото ние предлагаме изгодни цени и съдействие на всеки наш клиент в избора на необходимите продукти.

loader Моля, изчакайте...