Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
75 Стоки

Средствата за почистване на автомобилни климатици премахват замърсяванията от тръбите за въздух и изпарителя, като способстват за притока на свеж въздух в купето. Също така те дезинфекцират обработваните елементи, унищожават опасните микроби и премахват неприятните миризми.

Видове средства за почистване на автомобилни климатици

  • Аерозоли. Впръскват се в дренажната тръба, дефлектора или директно върху повърхността на изпарителя. Аерозолите разполагат с отлични дезинфекциращи свойства. След изсъхване те образуват върху обработваната повърхност антибактериален слой, който възпрепятства размножаването на микроорганизмите.
  • Пенообразуващи. Тези продукти проникват дълбоко във въздушни тръби и отстраняват замърсяванията по-ефективно от аерозолите. Характеризират се с бързо действие.
  • Димни шашки. Това са по по-рядко срещани продукти, защото те са отскоро на пазара. Димните шашки осигуряват дезинфекциращ ефект.

Тези продукти се предлагат поотделно или и в комплекти. Вторите обикновено включват удължаващ маркуч и специални дюзи.

Съвети при употребата на средства за почистване на автомобилни климатици

  1. Преди започване на почистването се запознайте с инструкциите и проверете последователността от действия. Някои продукти изискват прилагането им при работещ двигател, а за други – при изключен.
  2. Флаконът трябва добре да се разклати преди пръскането на средството. По време на почистване с димни шашки не трябва да се стои в автомобила.
  3. След прилагането на продукта, ако двигателя работи, трябва да го изключите и да оставите средството да проникне.
  4. След приключване на работата е необходимо да стартирате двигателя и да го оставите да работи на празен ход за 10 минути. Климатикът трябва да работи в режим на рециркулация на най-силната степен.
  5. Докато продуктът се нанася, трябва вратите и прозорците на автомобила да бъдат затворени. След приключване на работата те трябва да се отворят. Това ще ускори процеса на изсъхване в салона и ще премахне възможността от отравяне с токсични вещества.

AUTODOC: удобно пазаруване онлайн

В каталога на нашия онлайн магазин ще намерите богат избор от висококачествени автомобилни химически средства. От AUTODOC можете да закупите средства за почистване на автомобилни климатици, на двигателя и спирачната система, а също и почистващи средства за други важни автомобилни компоненти. Предлагаме намаления за много от продуктите, които предлагаме. Станете наш клиент още днес и ще се уверите, че качественото обслужване на автомобила може да бъде евтино.

loader Моля, изчакайте...