Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
29 Стоки

Средствата за почистване на радиатори се използват за премахването на замърсявания, утайки, следи от корозията, както и на маслени отлагания от охладителната система на двигателя. Те предпазват металните детайли от повреждане и не вредят на гумените уплътнения. Редовното прилагане на тези продукти предотвратява запушването на радиатора, осигурява ефективността на топлоотдаването и предотвратява прегряване на двигателя.

Какви видове средства за почистване на радиатори има

Според съотношението на киселинните и алкалните съставки (рН):

  • Киселинни. рН<7. Тези средства отлично премахват утайките и следите от корозия.
  • Алкални. рН>7. Те разтварят добре мазнините. Справете се с органичните отлагания.
  • Неутрални. рН=7. Тези средства са основно подходящи като превантивна мярка. Не са ефективни при силни замърсявания.

Особености при употребата на средства за почистване на радиатори

  1. Разучете инструкциите и следвайте стриктно препоръките от производителя на автомобилното химическо средство. Някои средства за почистване на радиатори трябва да бъдат добавени непосредствено към антифриза, а други - в дестилирана вода.
  2. Не трябва да смесвате различни продукти от тази категория. Възможно е да се неутрализират един друг и в резултат да няма положителен ефект.
  3. Разредете продукта в посочените от производителя съотношения. Прекомерната концентрация на течността има разрушителен ефект върху третираните компоненти.
  4. Източвайте антифриза само при напълно охладен двигател. В противен случай може да се изгорите, поради високата температура и голямото налягане на работната течност.
  5. След употребата на киселинни или алкални средства трябва да бъде използван специален неутрализатор. Обикновено той е в комплекта с продукта. При употребата на продукти с рН=7 е достатъчно промивката да се извърши с дестилирана вода.
  6. Създайте си навик веднъж на 4 години да почиствате охладителната система. Тази процедура може да бъде извършена заедно с подмяната на антифриза.

AUTODOC: удобно пазаруване онлайн

Едно от необходимите условия за ефективната работа на охладителната система е нейното своевременно почистване. За да отстраните замърсяванията бързо и лесно, Ви препоръчваме да закупите средства за почистване на радиатори от онлайн магазина AUTODOC. В каталога ни ще откриете само висококачествени продукти от най-големите производители на автомобилни химически средства. Ние предлагаме значителни намаления за всички артикули. Станете наш клиент и спестявайте от обслужването на Вашата кола.

loader Моля, изчакайте...