Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
181 Стоки

Почистващите средства за спирачната система имат задачата да обезмаслят повърхността на нейните компоненти. Използват се при демонтирането и обслужването на спирачни дискове, барабани, накладки, цилиндри и апарати. Тези средства са ефективни при отстраняването на смоли, смазочни материали, остатъци от работни течности, спирачен прах, както и на други упорити замърсявания. Тези продукти предотвратяват блокирането на задвижващите механизми и подобряват ефективността на спирачките.

Видове почистващи средства за спирачната система

Тези средства са обикновено във вид на аерозоли. Ефективността им зависи не само от веществото, на което са базирани, но и от интензивността на струята, която се образува при прилагането им. Те способстват за механичното отстраняване на замърсяванията, а характеристиките им зависят от вида на съдържащият се в тях пропелент. Сред най-разпространените са:

  • Въглероден диоксид. Той спомага за образуването на тънка иглоподобна струя и не изисква удължаваща дюза при работа. Този вид пропелент не е особено подходящ за обработката на големи площи.
  • Пропан-бутан. Този пропелент осигурява широк ъгъл на разпръскване и не е подходящ за обработка на малки места.
  • Смес от въглероден диоксид и пропан-бутан. Този пропелент образува струя с правилна форма и позволява максимална ефективност на разхода на аерозола.

Тези аерозоли могат да са снабдени със специален сачмен вентил. Той позволява пръскането на продукта от всякаква позиция.

Съвети при употребата на почистващи средства за спирачната система

  1. Уверете се в съвместимостта на средството с обработваемия материал.
  2. Следвайте последователността от действия, указани в инструкциите. Почистващите средства се различават според времето за изсъхване и по начина на последваща обработка на детайлите. Така например, при някои продукти е достатъчно да ги избършете със суха кърпа, а други трябва да бъдат щателно измити.
  3. Преди употреба разклатете добре флакона. Ако аерозолът е бил съхраняван на хладно място, тогава го оставете за известно време на стайна температура.
  4. Използвайте четка или кърпа за премахването на прах и други замърсявания, които могат лесно да се отстранят от повърхността.
  5. Избягвайте контакт на почистващото средство с боядисани повърхности, както и с пластмасови и гумени детайли. В състава на някои продукти има вещества, които могат да ги повредят.
  6. За обработката на труднодостъпни места използвайте специална удължителна дюза.
  7. Трябва да извършвате почистването в помещение с добро проветрение. Използвайте предпазни средства за кожата, очите и дихателните пътища.

AUTODOC: удобно пазаруване онлайн

От онлайн магазина ни можете да закупите почистващи средства за спирачната система от известни производители на най-ниски цени. С поръчката на няколко продукта наведнъж можете да спестите от разходите за доставка. За да направите бързо Вашата поръчка, се свържете с нашия обслужващ персонал. Специалистите ни ще Ви информират за текущите промоции и намаления, както и за начините на плащане и сроковете за доставка.

loader Моля, изчакайте...