Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
0,00 BGN
Количката е празна

Въжета за теглене

изглед
Изберете желаната категория
Производители
96 продукта

Колани за теглене: какво е нужно да знаете

Въжетата за теглене ще ви помогнат за тегленето на кола, която е закъсала извън пътя или при повреда. Тези въжета са дълги 4 до 6 метра и със закрепващи елементи от двете страни.

Какви са видовете въжета за теглене

Според материала:

  • Метални. Това са продукти, които са наплетени от няколко стоманена тел. Те притежават отлична издръжливост, но има опасност от корозия. Те не са еластични и не винаги са удобни за съхранение поради това. Тези аксесоари са подходящи само за теглене. Забранено е да се използват за издърпване на заседнал автомобил: този вид въжета могат да се скъсат при силно дърпане и да повредят колата.
  • Текстилни. Обикновено те се правят от найлон, сизал, абака. Можете да поръчате онлайн плоско въже, например, или плетено въже. Те са компактни и безопасни в случай на скъсване. Неудобството на използването им е това, че материала е хигроскопичен: след всяко използване тези аксесоари трябва да се перат и сушат.
  • Полипропилен. Те са перфектно за изтегляне на автомобил от сняг или кал. Те са еластични и могат да омекотят резките движения на автомобила. Техният недостатък е в бързото износване под механично натоварване.
  • Найлонови. Те имат висока издръжливост способност да издържат на високи натоварвания, запазвайки работните си характеристики. Те са издържат добре на влага и суров студ.

Можете да купите аксесоари, които се различават по вида на крепежните си елементи. Много от тях са с халки, куки или карабинери. Продуктите, които се предлагат в каталозите имат различен капацитет на теглене. Трябва да изберете аксесоар, който да е способен да тегли от 150% до 300% теглото на вашия автомобил.

Особености на използването на въжета за теглене

  1. Проверявайте крепежните елементи преди теглене. Ако те са деформирани, трябва да се обърнете към пътна помощ. Следвайте инструкциите на производителя за закрепване на аксесоара.
  2. Ако разположението на куките за теглене позволява това, закрепете въжето за теглене диагонално: от лявата кука за теглене на едната кола кум дясната на другата. Риска от скъсване на аксесоара се редуцира до минимум благодарение на този вид закрепване.
  3. Завързвайте аксесоарите снабдени с халки със специален възел, например, моряшки възел.
  4. Съхранявайте както металните, така и текстилните продукти на място защитено от влага. Така ще ви служат по-дълго.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Можете да купите въжета за теглене и други автомобилни аксесоари на изгодна цена от онлайн магазин AUTODOC. А ако има налична промоция за продуктите, от които се нуждаете – те ще бъдат още по-евтини. Направете онлайн поръчка днес и вижте сами, че пазаруването по бюджет може да бъде лесно.

loader Моля, изчакайте...