Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
400 Стоки

Фенерите са преносими източници на светлина, които трябва да се носят във всяка кола. Тези компактни устройства ще бъдат полезни, например, ако е нужно да се погледне под предния капак или да се намери нещо в багажника, когато е тъмно.

Какви са видовете фенери

Според вида захранване:

 • Със сменяеми батерии. Този вид аксесоари не се нуждаят от зареждане и затова са незаменими при пътуване далеч от източници на захранване.
 • Със зареждаща се батерия. Има модели, които могат да се зареждат от контакт с 220V, 12v oт запалката на колата или USB вход. Предимството на тези устройства е, че те не се нуждаят от редовно сменяне на източника си на захранване

Според вида на корпуса:

 • пластмасов (леки, лесни за използване, евтини фенерчета);
 • метални (надеждни, устойчиви на удари и корозия).

Според източника на светлина:

 • LED. Това са енергоспестяващи устройства с дълъг живот. Те възпроизвеждат силна светлина. В каталозите могат да се намерят модели с различен брой светодиоди: най-често те са от 1 до 5, но има и устройства с по-голям брой.
 • С лампи с нажежаема жичка. Тези устройства са евтини, но излъчват по-слаба светлина, имат кратък срок на служба и силно се нагряват.
 • Халогенни. Те излъчват много по-силна светлина от лампите с нажежаема жичка, но също нагряват много.
 • Газоразрядни. Те включват металохалогенни и ксенонови лампи. Това са много мощни устройства с дълъг срок на служба. Техният недостатък е високата им цена, забавянето от 2-3 секунди при включване и значителното нагряване.

Според особеностите на дизайнa:

 • Фенерчета с джобен размер. Те са компактни устройства, които са много популярни сред авто ентусиастите.
 • Ръчни фенери с пълен размер. Те са сравнително едри, но мощни едновременно. Някои устройства са обурудвани с дръжка за лесно окачване.
 • Челници. Те се поставят на главата с еластична лента. Те са модели с източник на захранване отделно в отделен корпус, който се закача на колана на потребителя. Този дизайн позволява да се използват мощни източници на светлина без същевременно да се натоварва гръбначния стълб.

Особености на използването на фенери

 1. Устройствата трябва да се използват в стриктно съответствие с инструкциите на производителя. Преди да използвате фенер, уверете се, че всичките му елементи са добре затегнати
 2. За да избегнете прегряването на устройството, опитвайте се да не го използвате на максимален режим твърде дълго
 3. Устройствата трябва да се съхраняват на сухо и чисто място с ниска влажност, защитено от директна слънчева светлина. Много е важно да се предотвратява навлизането на влага при батериите и вътрешните части на фенерчето.
 4. Препоръчва се да имате резервен комплект батерии, ако фенерчето работи със сменяем източник на захранване

AUTODOC: удобни онлайн покупки

Можете да купите фенерчета от различни видове в нашия интернет магазин. Ние предлагаме широк асортимент от качествени продукти на достъпни цени. Значителни отстъпки са активни за много продукти. Спестете с AutoDoc – изберете подходящите продукти от уебсайта ни или чрез мобилно приложение и направете поръчката си онлайн днес.

loader Моля, изчакайте...