Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
0,00 BGN
Количката е празна

Столче за кола

изглед
Изберете желаната категория
Производители
128 продукта

Столче за кола: какво е нужно да знаете

Поради ниската си височина, децата не могат да бъдат добре захванати от стандартните колани на седалките на колата. Това е причината специални аксесоари да се използват при пътуването с деца – детски седалки за кола. Те имат система за захващане, която позволява безопасно да пристегнете детето, осигурявайки безопасността му., Тези артикули се захващат вътре в автомобила с предпазните колани или Isofix система за захващане. В каталозите на производителите могат да се намерят продукти за малки пътници с всякаква височина и възраст.

Какви са видовете детски седалки за кола

Тези аксесоари попадат в следните групи:

  • “0”. За деца с тегло не по-голямо от 10 кг и възраст под 9 месеца. Детето лежи в този вид седалка. Има също и модели оборудвани с дръжка за носене, както и стойки на колела за използване като детска количка.
  • “0+”. Препоръчителното тегло за тях е до 13 кг, а възрастта – под 18 месеца. Те предоставят полу-легнала позиция за детето. Имат допълнителна защита за страните и облегалка за глава.
  • “1”. За деца тежащи между 9 и 19 кг на възраст между 9 и 36 месеца. Възможността да настроите наклона на гърба позволява на детето да заема както седнала, така и легнала позиция в тези седалки.
  • “2”. Те се използват за транспортиране на пътници от 4 до 6 години и с тегло от 15 до 25 кг. Те обикновено имат облегалки за ръце и гръб и облегалка за глава настройващи се на височина.
  • “3”. Те са направени за деца на 4 до 12 години с тегло 22-36 кг. Обикновено те бустерни седалки без гръб. Имат облегалки за ръце и детето може да се захване със стандартния предпазен колан. Също така, за тази възрастова група има и седалки с премахващ се гръб.

Особености на използването на детски седалки за кола

  1. Следвайте препоръките на производителя за правилно монтиране на аксесоара
  2. Проверете натягането на предпазните колани преди да започнете да шофирате. Регулирането му е много важно при смяната на сезоните, след периода на носене на дебели зимни дрехи, когато детето ви започне да се облича с по-леки дрехи и обратното
  3. Детските седалки за кола трябва да се поставят в средата на задната седалка или зад седалката на шофьора. Продуктите от група “0” могат да бъдат закрепени за задната седалка паралелно на гърба им или на предната седалка. В последния случай, те трябва да са обърнати назад. Също така, ще е нужно да деактивирате еърбега за предния пътник.
  4. Непремахващата се тапицерия на седалките трябва да се чисти с прахосмукачка. Следвайте препоръките на производителя за премахващата се тапицерия на седалките. Често тези продукти могат да се перат. Смяната на покривалото или използването на продукта без него е забранено.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Можете да купите детски седалки за кола и други автомобилни аксесоари в нашия онлайн магазин. Ще можете лесно да намерите продукт подходящ на цена и спецификации. Когато има активни промоции, ще имате допълнителни възможности да спестите парти. Не пропускайте възможността да купите евтино продукти за колата си!

loader Моля, изчакайте...