0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
53 Стоки

Автомобилните гуми се сменят два пъти в годината: преди зимата и в началото на летния сезон. Калъфите за автомобили се използват за удобното транспортиране и съхранение на гумите. Те защитават гумите от негативното влияние на слънчевите лъчи и навлизането на влага и замърсявания в тях. Освен това, аксесоарите запазват купето и багажника чисти при транспортиране на демонтираните гуми. Аксесоарите са подходящи както само за гуми, така и за цели колела. Обикновено те са оборудвани с дръжки.

Видове калъфи за гуми

Аксесоарите се различават според предназначението си. По-конкретно, следните аксесоари за съхранение са представени в каталозите на производителите:

  • За гуми, които са демонтирани за смяна. Обикновено те са направени от текстил и имат дупки за проветрение.
  • За резервна гума. Обикновено те са направени от пластмаса или изкуствена кожа и се монтират на задната врата на кросоувър или офроуд автомобил.

Когато поръчвате онлайн, имайте предвид, че калъфите се различават по размер: по-конкретно, по дебелина и радиус. Последният отговаря на същите параметри като гумата; отбелязва се в следния формат: R13–14, R15–16, R17–18. Също така има аксесоари за цял комплект гуми. Те са сравнително евтини, но постоянният контакт на гумите вътре в калъфа може да доведе до износване на джантите.

Според конструкцията си, аксесоарите могат да бъдат:

  • Затворени. Те покриват целите гуми и джантите от влиянието на околната среда изцяло. Често са оборудвани с цип.
  • Отворени. Те покриват само гумите. Обикновено се фиксират с помощта на колани.

Производителите използват различни материали за производство. Често те са найлон, полиестер, изкуствена кожа. Текстилните аксесоари имат отлични водоустойчиви качества, сгъват се компактно и се продават на сравнително ниска цена. Кожените аксесоари са по-издръжливи и изглеждат атрактивно.

Съвети за използването на калъфи за гуми

  1. Използвайте аксесоари само с подходящ размер.
  2. Почиствайте аксесоарите в съответствие с препоръките на производителя. Например, в повечето случаи химическото чистене е забранено. За кожените продукти е достатъчно да се забършат с мокра гъба; текстилните – да се изперат в пералня на лека настройка. Не използвайте препарати за пране с белина, не гладете аксесоарите.
  3. Имайте предвид, че аксесоарите направени от изкуствена кожа не издържат на температури под нулата.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Можете да купите калъфи за гуми и други нужни продукти на изгодни цени от нашия онлайн магазин. Ние често провеждаме промоции, които ви позволяват да пестите пари. Научете повече от нашите специалисти от обслужване на клиенти и направете добри покупки още сега.

loader Моля, изчакайте...