0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
39 Стоки

Клиновете за гуми предотвратяват спонтанното тръгване на автомобила. Те се използват, например, ако се налага да се спре колата на склон.

Какви са видовете клинове за гуми?

Различни материали се използват за производството им. Следните авто аксесоари са популярни:

  • Метални. Тези артикули са с висока здравина и са устойчиви на механични повреди.
  • Пластмасови. Устойчивостта на корозия е основното им предимство. Въпреки това, този вид клинове не издържат на екстремно високи или ниски температури на околната среда.
  • Гумени. Те също са устойчиви на корозия. Същевременно са по-издръжливи на механични деформации от пластмасовите продукти.

Някои производители предлагат сгъваеми клинове за гуми. Те заемат малко пространство, но са издръжливи от солидните клинове.

Клинове за гуми: бележки за използването им

  1. Запознайте се със законите за движение по пътищата на страната си. Може да съдържат регулации относно употребата на тези аксесоари. Например, шофьорът може да бъде задължен да използва клинове за гуми, когато паркира на хълм с определен ъгъл на наклона.
  2. Ако се налага да използвате крик, поставете аксесоара под колелото, което е разположено диагонално на това, което ще повдигате.
  3. Включете ръчната спирачка преди да поставите клиновете. Не напускайте колата преди да сте сигурни, че е обездвижена.
  4. Проверявайте визуално аксесоара за дефекти. Използването на напукано или повредено устройство е забранено – може да бъде опасно.
  5. Премахвайте аксесоарите преди да започнете да шофирате. В противен случай, както самите аксесоари, така и гумите могат да бъдат повредени. Бъдете внимателни, за да избегнете наранявания.

AUTODOC: удобно пазаруване онлайн

Търсите ли надежден онлайн магазин, където се продават изгодно висококачествени авто аксесоари? Посетете AUTODOC, защото тук можете да купите клин за гуми и много други неща на ниска цена. Всичките ни продукти са евтини и стават още по-достъпни по време на промоции. Разгледайте лесният ни за използване каталог и направете поръчка онлайн само с няколко клика.

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Комплект съединител
Резервни части + Производители Комплект съединител STATIM
Резервни части + Автомобилни производители Комплект съединител OPEL MERIVA
Резервни части + Номер на артикул Комплект съединител 110.457
Номер на артикул 624 3383 33
Номер на артикул + Производители 832029 VALEO
OEN 55352048
OEN + Производители 55558917 LuK