Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
99 Стоки

Пистолетите за помпене на гуми позволяват бързо и лесно да се постигне нужното налягане на гумите. Обикновено, те вървят в комплект с маркуч и манометър. Манометъра може да бъде купен отделно и да се използва не само за следене налягането на гумите, но и за тестване на други авто системи.

Работен принцип

Пистолетите за помпене на гуми обикновено се състоят от спусъков механизъм, маркуч със скоба и измервателен инструмент. Той се свързва към въздушен компресор. Накрайника на маркуча се поставя на нипела на гумата. Когато нужната стойност се постигне, просто освободете бутона. Ако параметъра е по-висок от нужното, можете да го понижите чрез натискане на съответния клапан.

Какви са видовете пистолети за помпене на гуми?

Според предназначението:

  • За леки автомобили. Те вървят в комплект с маркуч и измервателен инструмент с минимални деления на стойностите. Те помагат за следене дори на най-малките промени.
  • За товарни автомобили. Те са снабдени с допълнителни удължители. Тези инструменти са предназначени за високи натоварвания.

Според материала на корпуса:

  • Метал. Те притежават висока издръжливост.
  • Пластмаса. Те са леки и влагоустойчиви.

Какви са видовете манометри за гуми

Повечето производители предлагат следните видове инструменти:

  • Аналогови. Евтини, притежаващи прост и надежден дизайн, но не се смятат за много точни.
  • Дигитални. Предоставят най-прецизните измервания. Продават се на по-висока цена, Чувствителни са на температурни промени и се нуждаят от смяна на батериите от време на време.

Измервателните инструменти могат да имат гумено покритие върху корпусите си. Те произвеждат омекотяващ ефект, защитавайки устройството от механични повреди, ако падне, например.

Съвети за използването пистолети за помпене на гуми и манометри

Реда на стъпките, които предприемате при използване на устройството е посочен от производителя в наръчника. Преди да започнете се препоръчва да прегледате инструмента.

Имайте предвид, че твърде ниското или високо на гумите винаги носи риск от инцидент. Не се препоръчва да мерите налягането веднага след спиране на колата: показанията може да са неточни. Изчакайте гумата да се охлади и едва след това започнете да я помпите.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Винаги има възможност да получите добра цена на пистолети за помпене на гуми с манометър и компресори. Обърнете се към специалистите на AUTODOC преди да направите поръчка. Те ще ви кажат всичко за промоциите на продуктите от тази категория и ще ви помогнат да намерите най-подходящите артикули от каталога.

loader Моля, изчакайте...