0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
235 Стоки

Веригите за сняг помагат да се подобри сцеплението на колелата по нискокачествена пътна повърхност. Те се слагат на колелата, например, за покрити със сняг райони, заледени склонове, кални участъци от пътища.

Какви са видовете вериги за сняг

Каталозите напроизводителите включват аксесоари за леки, товарни и комерсиални автомобили, както и за оф-роуд превозни средства. Те се различават по максималните позволени стойности на натоварване. Тези аксесоари често се продават в комплекти по 2 или 4.

Те са направени от различни материали. В повечето случаи те са стоманени, гумени, найлонови, пластмасови. Металните вериги перфектно се справят с оф-роуд участъци, но изискват движение с ниска скорост. Същевременно се отличават със значително тегло, което прави монтирането и съхранението им по-трудно. Еластичните материали са по-малко ефективни в условия на лепкави и рохкави повърхности, но са по-лесни за използване.

Веригите за сняг се различават и по размер. В случай, че изберете неподходящи, можете да повредите елементи на окачването, кормилния механизъм и спирачната система.

Характеристиките на веригата за сняг зависят от структурата ѝ. Например, тя може да бъде от:

  • Прави звена разположени перпендикулярно на ръбовете на гумата (стълбовидна структура). Те са отлични за кални участъци, но не са много ефективни по заснежен път.
  • Пресечени диагонални елементи (ромбовидна структура). Те се отличават с добрия контакт с пътната повърхност, но могат да се използват само при ниска скорост на движение.
  • Диагонални звена, които правят пречупена линия (триъгълна структура). Те са оптимални за заснежен път, но се справят по-зле с кал.
  • Паралелни един на друг елементи. Те се справят добре на различни видове оф-роуд пътища.

Особености на използването на вериги за сняг

  1. Внимателно проучете инструкциите, неправилно монтираните аксесоари могат да повредят гумите.
  2. За да ги монтирате, повдигнете всяко колело едно след друго с помощта на крик.
  3. След като монтирате аксесоарите, направете тест-драйв на ниска скорост: изминете няколко метра по твърда повърхност. След това спрете да шофирате, прегледайте ги  и коригирайте положението им, ако е нужно.
  4. Спазвайте скоростните ограничения посочени от производителя при използването на вериги за сняг.
  5. Демонтирайте ги след преминаването през проблемния участък на пътя. Те не са предназначени за дълго използване върху асфалт.
  6. Ако аксесоарите се повредят, трябва да спрете колата и да ги отстраните. В противен случай можете да повредите частите на колата близо до колелото.

AUTODOC: удобни онлайн покупки

В нашия онлайн магазин можете евтино и бързо да поръчате вериги за сняг, релси за покрив и много други аксеаоари на ниски цени. Нашите консултанти от обслужване на клиенти ще ви дадат подробна информация относно избраните продукти и ще ви кажат за активните промоции също. Направете онлайн покупки от уебсайта на AUTODOC или с помощта на мобилното ни приложение, за да спестите време и пари.

loader Моля, изчакайте...