Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
20 Стоки

Ако искате да имате винаги пресни продукти и охладени питиета подръка по време на пътуване, трябва да закупите хладилник за кола. По-конкретно, той е незаменим при дълги пътувания и почивка на открито.

Видове хладилници за кола

Устройствата се различават по обема си. Например, в каталозите можете да намерите кутии предназначени за 8, 19, 60 литра. Вратата им може да бъде разположена от горната част или отстрани на кутията. Освен стандартните аксесоари за продукти, има и компактни автомобилни хладилници за напитки. Благодарение на конструкцията им, бутилка или алуминиева кутия могат да бъдат сложени в специален държач за чаши.

Според начина на работа, хладилниците за кола могат да бъдат:

  • С компресор. Охлаждането се извършва бързо. Обикновено, контролирането на температурата е възможно. Техният недостатък е сравнително високата им цена.
  • Термоелектрични. Много от тях могат едновременно да охлаждат, но и да стоплят продуктите в себе си. Обикновено работят тихо и са евтини.
  • Газови. Те са перфектни за къмпинг и дълги пътувания. Те могат да бъдат захранвани не само от запалката на колата, но и от газова бутилка, без да се свързват с електрическата система на колата.

Производителите предлагат преносими кутии и вградени устройства. Последните, обикновено, са разположени на облегалките за ръце или в ниша между седалките.

Принцип на работа

  • Охлаждането в термоелектричните устройства се предоставя от директният електрически поток, който преминава през полупроводящи подложки. Една част от подложката е разположена в камерата, другата е – извън нея. Топлината от устройството се предава отвън, чрез което температурата на вътрешните елементи се понижава, а на външните – повишава.
  • Други видове устройства функционират чрез хладилен агент. Той може да е фреон, амоняк. Амониевият разтвор в газовите хладилници за кола, също наречени абсорбционни хладилници, се топля и преминава през тръбите на изпарителя. Така, амоняка се отделя от сместа, докато подложките и вътрешното пространство на камерата се охлаждат.
  • При устройствата с компресор фреонът се подава към изпарител чрез дроселно отверстие, Благодарение на бързото губене на налягане, течността се изпарява. Така, хладилният агент отнема топлината от елементите на изпарителя, предоставяйки охлаждане на вътрешното пространство на устройството. Компресорът абсорбира парите, компресира ги и ги предава на кондензатор. Там хладилният агент предава топлината на околната среда и се връща в течното си състояние.

Съвети за използването на хладилници за кола

  1. Следвайте препоръките на производителя относно използването и грижата за оборудването.
  2. Когато чистите устройствата, избягвайте използването на абразивни почистващи препарати и разредители. В повечето случаи е достатъчно да използвате влажна кърпа и малко количество сапунен разтвор.
  3. Ако изберете термоелектрично устройство, опитвайте се да слагате само предварително охладени хранителни продукти в него. В противен случай, достигането на нужната температура ще отнеме повече време.
  4. Уверете се, че съдържанието на хладилника не предотвратява затварянето на вратата му. Защитавайте устройството от директна слънчева светлина.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Ако се нуждаете от издръжлив хладилник за кола, тогава посетете нашия онлайн магазин. Ние работим с производители, заслужаващи доверие. Направете онлайн покупки още сега и ние бързо ще обработим поръчката ви и ще организираме доставката в най-кратък срок. Освен това, AUTODOC провежда редовни промоции. Това е добър начин да спестите повече. Не пропускайте тази възможност!

loader Моля, изчакайте...