Plus
Пробвай премиум акаунт
0   продукта
#
0,00 BGN
Количката е празна

Калъф за волан

изглед
Производители
187 продукта

Калъф за волан: какво е нужно да знаете

Калъфите за волани позволяват да обновите салона на колата, да му придадете стил, правейки управлението на автомобила по-удобно. Тези аксесоари ще ви помогнат да прикриете следи от износване и други дефекти на волана, защитавайки волана същевременно от износване в бъдеще.

Видове калъфи за волан

Аксесоарите се различават по начина на монтиране. Някои от тях просто се слагат на волана, други – се зашиват. Първите се закрепват просто и могат бързо да се премахнат, ако е нужно. Калъфите от втория вид се продават с игла и конец в комплект. Иглата и конеца трябва да се прекарат през специални дупки, след което калъфа се разтяга равномерно. Това предоставя надеждно закрепване, но отнема известно време.

Каталозите на производителите съдържат аксесоари с различна форма:

 • гладки;
 • с накладки на местата, където шофьора си слага ръцете си.

Вземайте предвид размера на аксесоара, когато правите онлайн поръчка. Много производители предлагат следните продукти групи, които се различават по диаметъра си:

 • S (35–37 см);
 • M (37–38 см);
 • L (39–40 см);
 • XL (повече от 40 см).

Следните материали се използват за производството:

 • Естествена кожа. Тя е с висока устойчивост на износване и показва състоянието на собственика на колата.
 • PU кожа. Тя представлява комбинация от естествена кожа и полиуретан. Тя има сравнително ниска цена и изглежда отлично.
 • Плюш. Той е подходящ за регионите със студен климат, защото запазва топлината на ръцете.
 • Поливинил хлорид. Той е устойчив на високи температури и прекомерна влажност. Продуктите направени от такъв материал са евтини и грижата за тях е проста.
 • Микрофибри. Те са подходящи за алергични хора. Не потъмняват дори след дълъг период от време.

Съвети за използването на калъфи за волан

 1. Аксесоарите трябва да бъдат монтирани и да се грижите за тях според инструкциите на производителя.
 2. Препоръчва се да сложите калъфа при стайна температура. През зимата е по-добре да включите отоплението на колата Ако е нужно, продуктът може да бъде нагрят с пистолет за горещ въздух: това ще го направи по-еластичен.
 3. Препоръчва се да поставите аксесоара като започнете от горната част на волана.
 4. Калъфа на волана не трябва да затруднява достъпа до бутоните за управление.
 5. След като сложите аксесоара е нужно да се уверите, че променената дебелина и текстура на волана няма да затруднят управлението на автомобила.

AUTODOC: удобни онлайн покупки

Можете да купите калъфи за волан и други висококачествени продукти от различни марки в онлайн магазин AUTODOC. Ние редовно провеждаме промоции, по време на които аксесоарите стават още по-изгодни. Направети изгодни покупки днес!

loader Моля, изчакайте...