Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
4 Стоки

Пистолетите за затягане на кабели са нужни, когато се ремонтират или монтират кабели в електрическата система на колата. Те позволяват да се съединят няколко кабела заедно, да се закрепят или обозначат със свински опашки бързо и лесно.

Какви са видовете пистолети за затягане на кабели?

Според начина по който се режат свинските опашки:

  • Без автоматично отрязване. Често приличат на клещи. Натягането се подсигурява чрез стискане на дръжки с пружинно натягане няколко пъти. Когато определена сила на натягане се постигне е нужно да отрежете свободният край ръчно. Трябва да натиснете специален лост или да завъртите инструмента около оста му, за да го направите.
  • С автоматично отрязване. Обикновено са направени във формата на пистолет. Нужно е да дръпнете спусък няколко пъти, за да натегнете свинската опашка. Когато тя бъде натегната, свободният край ще бъде отрязан автоматично.

Според конструкцията:

  • Без макара. Най-често срещани. Нужни са им свински опашки. Евтини са.
  • С макара. Подходящи за извършване на много работа. Нуждаят се от лента за затягане. Отличават се с ниска консумация на материали и удобство на използване, обаче, имат висока цена.

Според предназначението:

  • За найлон и полиамидни консумативи.
  • За стоманени скоби.
  • Универсални. Подходящи за части направени от различни материали.

Съвети за използването на пистолети за затягане на кабели

Преди да започнете работа е нужно да проверите дали широчината на затягащата лента е съвместима със спецификациите на устройството. Това винаги е посочено от производителя в ръководството. Не е позволено да използвате устройството не по предназначение – затягане на метални скоби с инструмент за пластмасови, например. Това може да доведе до неизправност в оборудването.

Ако използвате устройство с автоматична функция на отрязване е нужно да се уверите, че регулатора на натягането е в подходящо положение.

В началото свинските опашки се натягат ръчно. След това устройството захваща свободният край и довършва затягането.

Не е позволено да се използва неизправно оборудване. От време на време е нужно да тествате инструмента и да сменяте повредени части, ако е нужно.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Ние знаем, че най-важното нещо за много клиенти е качеството на продуктите, които купуват. Затова даваме всичко от себе си да се уверин, че само надеждни и ефикасни продукти са представени в нашия каталог. Обаче, има няколко много важни неща, без които правенето на добри покупки онлайн е невъзможно. Погрижили сме се за тях и сме горди да ви предложим:

  • Достъпни цени. Тук не само можете да купите пистолети за затягане на кабели и друго оборудване евтино, но и да спестите от такси за доставка.
  • Висококачествено обслужване. Нашите специалисти с радост ще ви помогнат да изберете продукти и ще отговорят бързо на всичките ви въпроси.
  • Мобилно приложение. С неговата помощ правенето на покупки онлайн в AUTODOC става още по-удобно, тъй като можете да направите поръчката си отвсякъде.
loader Моля, изчакайте...