Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
297 Стоки

Клещите за скоби за маркучи се използват за монтиране и демонтиране на много авто части: маншони на карета, маркучи на охлаждаща и горивната система, спирачни маркучи, тръби на ауспуха. Подсигуряват бързата работа и нужната работна сила.

Какви са видовете клещи за скоби за маркучи

Според предназначението:

  • За лентови скоби. Изискват определено количество притискателна сила, поради което, често се използват динамометричен ключ.
  • За пружинни части. Могат да имат V-образни или X-образни жлебове на накрайниците. Първите са по-универсални, а вторите са подходящи за телени скоби.
  • За скоби с издатини. Имат остри челюсти предназначени за надеждно захващане.
  • За скоби със закопчалки. Тези инструменти имат специални въртящи се челюсти на края на накрайниците им, които правят работата във всяко положение по-комфортна.

Според положението на работната част:

  • Тип Click-R. Най-широко разпространените. Техния работен елемент е на същата ос като дръжките.
  • Клещи за извити и гъвкави (кабели) маркучи. Челюстите са под ъгъл спрямо корпуса. Приложената сила първо се предава към специално жило, а след това към челюстите. Тези клещи за скоби за маркучи са много полезни при работа на труднодостъпни места.

Работен принцип

Обикновено, тези инструменти имат сходен дизайн с обикновените клещи. Когато натиснете дръжките им, челюстите се срещат, притискайки крепежния елемент, който се връща към първоначалното си състояние или се закрепва със специална скоба веднага щом приложите сила.

Лентовите скоби притежават различен дизайн. Свободният край на крепежният елемент сложен в ключалка минава през специална дупка в инструмента, а след това се навива на ротационния вал. Веднага щом нужното ниво на натягане се постигне, останалата част от лентата трябва да се изреже чрез завъртането на специална ръчка.

Съвети за използването на клещи за скоби за маркучи

Преди да използвате инструмента, трябва да прочетете инструкциите. Позволено е да се използва устройството само по предназначение. Нужно е винаги да проверявате дали скобата е надеждно закрепена.

Ако е нужно да приложите определено количество натягане, трябва да използвате специални инструменти, които ви позволяват да контролирате приложената сила с динамометричен ключ.

Когато приключите работа, трябва да почистите оборудването. Желателно е да смазвате подвижните части на устройството, за да удължите живота му и да го защитите от корозия.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Много купувачи използвали услугите на нашия онлайн магазин веднъж стават наши лоялни клиенти. Това са причините защо:

  1. Ние постоянно разширяваме нашия асортимент с нови продукти. Няма да имате затруднения да откриете артикули с най-доброто качество.
  2. Ние предлагаме ниски цени на всички продукти. Тук можете да купите клещи за скоби за маркучи и друго оборудване по-евтино отколкото от други интернет магазини.
  3. Свалете мобилното ни приложение на смартфона си и ще можете да правите поръчки от всяко удобно за вас място.
loader Моля, изчакайте...