Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
29 Стоки

Помпените пръскачки имат задачата да спомогнат за почистването на детайлите на каросерията и на джанти в случай на неголямо замърсяване. Използват се и за нанасянето на автомобилни козметични продукти и на специални средства при извършване на ремонтни и обслужващи дейности по автомобила.

Какви видове помпени пръскачки има

Обемът на техните резервоари може да се различава:

  • 1 - 2 л. Това са евтини продукти. Характеризират се с ниско тегло. Имат дръжка отзад и работят като пулверизатори. С тяхна помощ е удобно да се обработват детайли с неголеми размери
  • 3 - 20 л. Оборудвани са с телескопична тръба. Това ги прави удобни за употреба, когато например се налага да премахнете мръсотията от покрива на колата или от труднодостъпни места. Дръжката на тези устройства се намира от горната им страна. А чрез ремъци или колани можете да носите това устройство на гърба си. Това е особено удобно, като се има предвид, че теглото на устройството с пълен резервоар е доста голямо. Някои устройства имат възможността да пръскат течност продължително
  • 20 л и повече. Предназначени са за обработката на големи площи. Те също разполагат с телескопична тръба. Въпреки големите си обем и тегло, тези устройства са удобни за употреба, защото в конструкцията им са включени колелца за удобното им придвижване. Също така не се налага да държите резервоара във висящо положение.

Според материала, от който е направен корпуса им:

  • Пластмасови. Това са евтини продукти, които имат леко тегло, но обикновено са несъвместими със средства, съдържащи масла.
  • Метални (от стомана или алуминий). Това са устройства, които не се разрушават под въздействието на петролни продукти. Отличават се с повишена механична устойчивост.

Помпените пръскачки се различават също и по работното налягане. То обикновено зависи от обема на резервоара и може да варира в границите между 3 и 6 атмосфери.

Особености при експлоатацията на помпени пръскачки

  1. Използвайте лични предпазни средства, защото агресивните вещества, които се намират в състава на някои автомобилни химически средства са опасни за кожата, очите и дихателните пътища
  2. Преди да пристъпите към работа, трябва внимателно да прочетете инструкциите, за да се уверите, че продукта, който сте избрали, е съвместим с материала на резервоара
  3. След приключване на работа с устройството не забравяйте да го измиете с вода или със специален почистващ препарат. В противен случай остатъка от използваните химически средства може да запуши дюзите.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Нашият онлайн магазин разполага с много преимущества:

  1. Богат асортимент. В него има компоненти, смазочни материали, инструменти за ремонт и обслужване на автомобили, автомобилни козметични и химически средства. Всички продукти са разделени в категории, благодарение на което безпроблемно можете да намерите и закупите необходимата Ви помпена пръскачка.
  2. Достъпни цени. Нашите условия за сътрудничество с доставчици и производители са изключително благоприятни. Това ни дава възможност да продаваме продуктите на по-ниски цени и редовно да предлагаме отстъпки.

Опитни специалисти. Екипът ни постоянно следи иновациите в сферата на автомобилните технологии. Това дава възможност най-ефикасните продукти бързо да се появяват в каталога ни.

loader Моля, изчакайте...