0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

Мото гуми

Търсене на гуми по размер:

Избирам ширина
Изберете височина
Изберете цола
Изберете правилния размер гуми
  Бързо търсене
   Бързо търсене
   Търсене
   • DI-2037 Frontier-Гуми
    Duro мото гуми
    DI-2037 Frontier 25x8.00 12
    Duro DI-2037 Frontier летни гуми
    -28%
    162,96 BGN
    Вие спестявате 63,37 BGN + Безплатна доставка
   • C-920-Гуми
    Cheng Shin мото гуми
    C-920 3.00 4
    Cheng Shin C-920 летни гуми
    -28%
    69,60 BGN
    Вие спестявате 27,07 BGN + Безплатна доставка
   • C-864-Гуми
    Cheng Shin мото гуми
    C-864 18x7.00 7
    Cheng Shin C-864 летни гуми
    -28%
    130,56 BGN
    Вие спестявате 50,77 BGN + Безплатна доставка
   • C-874-Гуми
    Cheng Shin мото гуми
    C-874 10.00/21 8
    Cheng Shin C-874 летни гуми
    -28%
    166,44 BGN
    Вие спестявате 64,73 BGN + Безплатна доставка
   • C-917F-Гуми
    Cheng Shin мото гуми
    C-917F 3.00 8
    Cheng Shin C-917F летни гуми
    -28%
    53,88 BGN
    Вие спестявате 20,95 BGN + Безплатна доставка

   Най-популярни размери гуми

   Гумите за мотоциклети са разработени, за да осигуряват надежден контакт между превозното средство и пътя, като те способстват за неговата стабилност и управляемост. Както е видно от маркировката им, те значително се различават от гумите за автомобили.

   Особености на гумите за мотоциклети

   • Многослоен протектор. При гумите за мотоциклети за разлика от автомобилните гуми се използва при движение не само централната част на гумите, но и страничните им стени. Именно последните осигуряват доброто сцепление с пътя при маневриране, когато мотоциклетът се наклони. За да се постигне оптимален баланс между сцеплителните характеристики и износоустойчивостта, често централната част на гумата се изработва от твърда каучукова смес, а страничните части - от по-мека.
   • Камерни и безкамерни. В наши дни камерните гуми са рядкост в автомобилната промишленост, но при мотоциклетите те се използват доста по-често. Обикновено те се монтират на многоспицови колела. Понякога могат да бъдат срещнати и на лети джанти. Тези гуми са евтини, разполагат с издръжливи странични стени и са идеално подходящи за употреба при офроуд условия. Обозначени са с TT (Tube Type). Освен това в каталозите на производителите на мотоциклетни гуми е на разположение голямо разнообразие от безкамерни гуми. Подходящи са само за лети джанти и се отличават с ниско тегло. В случай на пробив въздухът излиза много по-бавно от тях. Тези гуми са обозначени с TL (Tubeless).
   • Структура на каркаса. Според ориентацията на нишките на кордите гумите за мотоциклети могат да са диагонални или радиални. При автомобилите почти не се срещат диагонални гуми, но те често се срещат при мотоциклетите и особено при тежките чопъри и круизери. Тези гуми имат ниска цена и са доста устойчиви на повреди по страничните бордове. Радиалните гуми са по-усъвършенствани, като те са сравнително леки, способни са да издържат на значителни натоварвания, устойчиви са на прегряване и се характеризират с висока ефективност.
   • Според шарката на протектора и размера на оста за монтаж на гумата. Много от моделите гуми за мотоциклети имат предназначени за монтаж само на една от осите - задната или предната, като това е указано със съответното обозначение: Rear Wheel, F, Front Wheel или Front Wheel Only.
   • Допълнителна маркировка. Освен параметрите за височината и широчината на профила на гумата, диаметъра на джантата, както и датата на производство, често гумите за мотоциклети разполагат и с маркировка, която указва броя на слоевете на оплетката и страничните бордове, както и материала за направата им. Така например Tread 2 PL-Steel означава, че е използвана двойна стоманена корда. А маркировката Sidewall 2 Rayon означава, че гумата разполага с двуслойни странични стени, направени от вискоза. Понякога е указвана и твърдостта на гумата, като например K0 означава много мека, K1 - мека, а K2 означава средно твърда.

   3 съвета за да избегнете грешки при закупуването на гуми за мотоциклети

   1. Избирайте продуктите според условията на експлоатация и типа на превозното средство. Всички гуми за мотоциклети могат да се разделят в следните групи:
    • С общо предназначение. В тази категория са представени гумите за мотоциклети, които са предназначени за ежедневна употреба по обществените пътища. Тези гуми могат да бъдат използвани по шосета, черни пътища, както и при офроуд или смесени условия.
    • Специализирани продукти. Към тях спадат гумите за мотокрос и състезателните продукти.

   Състезателните мотоциклети не трябва да се оборудват с гуми, които са с общо предназначение. Последните се разрушават доста бързо, заради високите скорости и прегряването. Същевременно състезателните гуми, които са монтирани на шосейния мотоциклет, няма да се загреят до оптималната си работна температура. Това води до приплъзване на протектора, заради липсата на достатъчно сцепление с пътната настилка и следователно до преждевременно износване на гумата. Също така трябва да имате предвид и сезона, за който гумите са предназначени.

   1. Закупувайте само гуми за мотоциклети с размер, който се препоръчва от производителя. Самоволната промяна на заводските параметри може да доведе до инциденти.
   2. При покупка проверявайте датата на производство. Тя е изписана на страничния борд на гумата като четирицифрено число, което е оградено с овал. Първите две цифри от това обозначение указват седмицата на производство, а последните две - годината. Максималният срок на съхранение на тези продукти е средно 5 години.

   Autodoc.bg – огромен онлайн магазин за гуми за мотоциклети

   Желаете ли да закупите качествени гуми за мотоциклети на достъпна цена? Тогава станете клиент на онлайн магазина ни. Ние Ви предлагаме:

   • изгодни цени и много промоции;
   • квалифицирана помощ от опитни служители;
   • лесни стъпки за създаване на поръчка;
   • бърза доставка.
   loader Моля, изчакайте...

   2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
   Търси резервни части

   Тип запитване Пример
   Резервни части Амортисьор
   Резервни части + Производители Амортисьор OPTIMAL
   Резервни части + Автомобилни производители Амортисьор MG
   Резервни части + Номер на артикул Амортисьор 2820
   Номер на артикул 8GA 002 073-271
   Номер на артикул + Производители SKSP-1990008 OPTIMAL
   OEN 1525168
   OEN + Производители 2800065003 OPTIMAL