• SHOP
 • CLUB
Пробвай премиум акаунт
0
Моят гараж
Добави автомобил
0
продукта #93-3968
0,00 BGN
Количката е празна

Онлайн магазин за гуми за мотори

Ширина
Височина
Typ
Диаметър
Производител
Индекс за скоростта

Лидери в продажбите

Metzeler Tourance
150/70 R17
343,71 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Metzeler Tourance Next
110/80 R19
311,06 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Michelin City Grip 2
140/60 R13
186,42 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Metzeler Sportec M9 RR
120/70 R17
357,92 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Michelin City Grip 2
120/70 R15
186,87 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Michelin City Grip 2
130/70 R12
164,03 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Maxxis M992 Spearz
20x11/- R9
185,74 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Maxxis C9272
21x7/- R10
145,48 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Pirelli Scorpion Rally STR
120/70 R19
319,65 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Pirelli Diablo Rosso III
120/70 R17
318,78 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Pirelli Diablo Rosso II
160/60 R17
277,91 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка
Bridgestone Battlax Bt-023
120/70 R17
270,36 BGN
Цена вкл. 20% ДДС, Безплатна доставка

Преминете към избор на марка гуми клас премиум

Сезон

Зимни гуми за мотор
Купете онлайн евтини маркови Зимни мото гуми

Полезни статии за гуми от AUTODOC

Калкулатор за гуми
Повече подробности
Калкулатор за гумите
Евтини гуми
Повече подробности
Евтини гуми онлайн
Товарни индекси
Повече подробности
Товарни индекси на гумите
Регенерирани гуми
Повече подробности
Регенерирани гуми
Runflat
Повече подробности
Runflat
Скоростни индекси
Повече подробности
Скоростни индекси на автомобилните гуми
Гуми с шипове
Повече подробности
Гуми с шипове

Гумите за мотоциклети са разработени, за да осигуряват надежден контакт между превозното средство и пътя, като те способстват за неговата стабилност и управляемост. Както е видно от маркировката им, те значително се различават от гумите за автомобили.

Особености на гумите за мотоциклети

 • Многослоен протектор. При гумите за мотоциклети за разлика от автомобилните гуми се използва при движение не само централната част на гумите, но и страничните им стени. Именно последните осигуряват доброто сцепление с пътя при маневриране, когато мотоциклетът се наклони. За да се постигне оптимален баланс между сцеплителните характеристики и износоустойчивостта, често централната част на гумата се изработва от твърда каучукова смес, а страничните части - от по-мека.
 • Камерни и безкамерни. В наши дни камерните гуми са рядкост в автомобилната промишленост, но при мотоциклетите те се използват доста по-често. Обикновено те се монтират на многоспицови колела. Понякога могат да бъдат срещнати и на лети джанти. Тези гуми са евтини, разполагат с издръжливи странични стени и са идеално подходящи за употреба при офроуд условия. Обозначени са с TT (Tube Type). Освен това в каталозите на производителите на мотоциклетни гуми е на разположение голямо разнообразие от безкамерни гуми. Подходящи са само за лети джанти и се отличават с ниско тегло. В случай на пробив въздухът излиза много по-бавно от тях. Тези гуми са обозначени с TL (Tubeless).
 • Структура на каркаса. Според ориентацията на нишките на кордите гумите за мотоциклети могат да са диагонални или радиални. При автомобилите почти не се срещат диагонални гуми, но те често се срещат при мотоциклетите и особено при тежките чопъри и круизери. Тези гуми имат ниска цена и са доста устойчиви на повреди по страничните бордове. Радиалните гуми са по-усъвършенствани, като те са сравнително леки, способни са да издържат на значителни натоварвания, устойчиви са на прегряване и се характеризират с висока ефективност.
 • Според шарката на протектора и размера на оста за монтаж на гумата. Много от моделите гуми за мотоциклети имат предназначени за монтаж само на една от осите - задната или предната, като това е указано със съответното обозначение: Rear Wheel, F, Front Wheel или Front Wheel Only.
 • Допълнителна маркировка. Освен параметрите за височината и широчината на профила на гумата, диаметъра на джантата, както и датата на производство, често гумите за мотоциклети разполагат и с маркировка, която указва броя на слоевете на оплетката и страничните бордове, както и материала за направата им. Така например Tread 2 PL-Steel означава, че е използвана двойна стоманена корда. А маркировката Sidewall 2 Rayon означава, че гумата разполага с двуслойни странични стени, направени от вискоза. Понякога е указвана и твърдостта на гумата, като например K0 означава много мека, K1 - мека, а K2 означава средно твърда.

3 съвета за да избегнете грешки при закупуването на гуми за мотоциклети

 1. Избирайте продуктите според условията на експлоатация и типа на превозното средство. Всички гуми за мотоциклети могат да се разделят в следните групи:
  • С общо предназначение. В тази категория са представени гумите за мотоциклети, които са предназначени за ежедневна употреба по обществените пътища. Тези гуми могат да бъдат използвани по шосета, черни пътища, както и при офроуд или смесени условия.
  • Специализирани продукти. Към тях спадат гумите за мотокрос и състезателните продукти.

Състезателните мотоциклети не трябва да се оборудват с гуми, които са с общо предназначение. Последните се разрушават доста бързо, заради високите скорости и прегряването. Същевременно състезателните гуми, които са монтирани на шосейния мотоциклет, няма да се загреят до оптималната си работна температура. Това води до приплъзване на протектора, заради липсата на достатъчно сцепление с пътната настилка и следователно до преждевременно износване на гумата. Също така трябва да имате предвид и сезона, за който гумите са предназначени.

 1. Закупувайте само гуми за мотоциклети с размер, който се препоръчва от производителя. Самоволната промяна на заводските параметри може да доведе до инциденти.
 2. При покупка проверявайте датата на производство. Тя е изписана на страничния борд на гумата като четирицифрено число, което е оградено с овал. Първите две цифри от това обозначение указват седмицата на производство, а последните две - годината. Максималният срок на съхранение на тези продукти е средно 5 години.

Autodoc.bg – огромен онлайн магазин за гуми за мотоциклети

Желаете ли да закупите качествени гуми за мотоциклети на достъпна цена? Тогава станете клиент на онлайн магазина ни. Ние Ви предлагаме:

 • изгодни цени и много промоции;
 • квалифицирана помощ от опитни служители;
 • лесни стъпки за създаване на поръчка;
 • бърза доставка.