Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

Зимни гуми за мотор

Избор от 227 висококачествени Зимни гуми за мотоциклети!
Резултати на страницата: 20

Най-популярни размери Моторни гуми

Гуми според диаметъра
Най-популярни размери гуми
Всички размери

Зимните гуми за мотоциклети не са толкова разпространяват, колкото летните или всесезонните модели, защото не са много шофьорите, които използват мотоциклета си през зимата. Въпреки това, желаещите да карат мотоциклет в студено време могат да намерят разнообразие от зимни гуми в каталозите на реномирани производители. Препоръчително е тези гуми да се използват при средна дневна температура не по-висока от + 7 °C. Те се справят много добре на лед, разтопен сняг, както и студен асфалт.

5 факти за зимните гуми за мотоциклети

 1. Зимните гуми за мотоциклети се правят с шипове или без шипове. Първите от тях са подходящи за употреба по заледени пътища и предимно се използват на мотоциклетни писти, както и на други спортни състезания. Гумите от втория тип са незаменими при каране по почистени градски улици. Предназначени са предимно за движение със средна скорост.
 2. За направата на зимните гуми за мотоциклети се използват меки каучукови смеси с високо съдържание на силициев диоксид. Той способства за запазването на еластичността и бързото затопляне на гумата при ниски температури и осигурява надеждно сцепление със студения асфалт.
 3. Зимните гуми за мотоциклети разполагат с подсилен метален каркас. Той осигурява стабилна контактна площ с пътната настилка, способства за равномерното разпределение на налягането в гумата, също така удължава нейния експлоатационен живот и допринася за маневреността и управляемостта на превозното средство.
 4. Трябва винаги да избирате височината и широчината на зимните гуми за мотоциклети според експлоатационните условия на превозното средство. Така например за спокойното шофиране по градски или крайградски пътища е най-удачно да се отдаде предпочитание на широките гуми. С тях мотоциклетът има по-голяма стабилност, но и по-малка маневреност. Затова гумите с тесен протектор са по-подходящи за магистрали и мотокрос.
 5. Маркировката на зимните гумите за мотоциклети следва да съдържа съответния графичен символ – снежинка с три планински за фон. В обозначението на някои модели има надпис Winter.

Можете да намерите необходимия Ви модел гума в каталозите със зимни гуми за мотоциклети от производители като Anlas, Kenda, Michelin, Mitas, Heidenau, IrcTyre и прочие.

5 популярни модела гуми

 1. Metzeler FeelFree Wintec.
 2. Heidenau K41 M+S.
 3. Michelin City Grip Winter.
 4. Heidenau K60.
 5. Heidenau K42 Snowtex.

Autodoc.bg - огромен онлайн магазин за гуми за мотоциклети

В нашия онлайн магазин можете да намерите богат избор от висококачествени гуми за мотоциклети от всички класове. За всички нашите клиенти ние предлагаме:

 1. Компетентно обслужване от нашите специалисти, които освен че ще Ви съдействат да направите поръчката си. Но и ще Ви предоставят детайлна информация за всеки продукт, а също и ще изберат за Вас подходящите гуми съобразно експлоатационните условия на превозното Ви средство.
 2. Бърза доставка. Дори ако сте се забавили със закупуването на зимни гуми за мотоциклета си, можете да ги поръчате от нас и само в рамките на няколко дни ще имате възможността да се отправите на пътуване с Вашия мотоциклет.
 3. Достъпни цени. Ние работим в пряко сътрудничество с производителите, поради което Ви даваме възможност да закупите евтино висококачествени гуми за мотоциклети.
 4. Удобно създаване на поръчка. За да направите своята покупка е необходимо само да попълните съответния формуляр на нашия уеб сайт или да се свържете с нашите служители за обслужване на клиенти по телефона. Също така Ви предоставяме възможност да използвате нашето мобилно приложение, с което можете да създавате поръчки от всяко удобно за Вас място.