0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

Pirelli Леки автомобили Гуми

Изборът на клиентите

през този сезон
Избор от 700 висококачествени Pirelli гуми!
Резултати на страницата: 20

Гумите Pirelli за леки автомобили се произвеждат от едноименната италианска компания от над сто години. Компанията е базирана в Милано и е доставчик на гуми за Формула 1 и Световния супербайк шампионат.

4 факта за Pirelli

 1. Инженерът Джовани Батиста Пирели (ит. Giovanni Battista Pirelli) основава компанията през 1872 г. в Милано, като тя се занимава с производството и продажбата на автомобилни фитинги, както и на други малки детайли, изработени от каучук. През 1897 г. компанията се сдобива с патент за велосипедните гуми Flexus, а през 1901 г. започва да прави автомобилни гуми.
 2. В наши дни продукцията на компанията се реализира в над 160 страни от всички континенти. Предприятието е сред първите пет лидери в тази индустрия по обема на производството.
 3. Компанията производител има 19 производствени обекта в 13 страни, както и голяма дистрибуторска мрежа. Глобален научноизследователски център, както и десет лаборатории из целия свят, дават възможност за постоянното усъвършенстване на качеството на гумите.
 4. Продуктите с тази марка спадат към премиум сегмента.

Какви видове гуми Pirelli за леки автомобили има

 • Зимни. Към тях спадат следните модели:
  • Ice Zero. Това са гуми с шипове. Близко разположените ламели оказват положително влияние върху стабилността на автомобила по хлъзгави пътни настилки.
  • Ice Zero FR. Тези гуми разполагат с отлични сцеплителни характеристики. Благодарение на триизмерните си ламели и на протектора с насочена симетрична шарка, те бързо отстраняват разтопения сняг.
  • Sottozero 3. Чрез двата широки надлъжни канала и триизмерните ламели се постига ефективно отстраняване на кишата и се осигурява добро сцепление.
  • Sottozero Serie 2. Несиметричната шарка на протектора е разработена чрез технологията I. B. S., с която се постигат подобрени сцеплителни и спирачни характеристики.
  • Cinturato. Тези гуми имат голяма контактна площ, както и голям брой малки канали за отстраняването на снега от нея.
 • Летни. С каталога с гуми Pirelli за леки автомобили са на разположение следните продукти:
  • P Zero. Тези гуми разполагат с ниско съпротивление при търкаляне, отлични сцеплителни качества и висока издръжливост.
  • P Zero Rosso. Това са гуми, които са предназначени за спортни автомобили. Несиметричната шарка на протектора допринася за стабилността на автомобила при маневриране.
  • P Zero Corsa и Corsa System. Това са предимно нископрофилни гуми. Те се монтират на спортни автомобили и са подходящи шофиране със скорости до 300 км/ч. Тези гуми осигуряват ефективно спиране, бърза реакция на командите от кормилното управление и способстват за стабилността на автомобила при маневриране.
  • P Zero Nero. Тези гуми разполагат с три широки ребра с дълбоки канали за отвеждане на водата. Те запазват сцеплителните си качества, както на мокър, така и на сух асфалт.
  • Cinturato P7 и P1. Това са Run Flat гуми, разполагащи с подсилени вложки в страничните стени, които осигуряват по-дълъг експлоатационен срок.
  • Cinturato P7 Blue. Широките блокове способстват за равномерно разпределение на налягането по повърхността на протектора, което оказва положително влияние за постигането на икономичен разход на гориво и високо ниво на комфорт.
 • Всесезонни модели Cinturato. Тези гуми са направени с употребата на силициеви съединения, поради което имат висока износоустойчивост и предлагат кратък спирачен пат на сухи и мокри пътни настилки.

Autodoc.bg – огромен онлайн магазин за гуми за леки автомобили

В нашия онлайн магазин имате възможността да закупите гуми Pirelli за леки автомобили на достъпни цени. Всички предлагани от нас продукти са евтини, а много от тях са в промоции. Правете изгодни онлайн покупки – поръчайте в Autodoc.bg още днес.

loader Моля, изчакайте...