0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
16 Стоки

Вътрешните скоби за демонтаж на лагери са специални инструменти предназначени за демонтиране на втулки, лагери, муфи на колянови валове и други резервни части в ниши и труднодостъпни места.

Какви са видовете вътрешни скоби за демонтаж на лагери?

Според конструкцията на захващащата част:

  • С цангов захват. Използват се за демонтиране на части, захващайки външният пръстен, ако има много малко пространство зад тях.
  • Със захващащи куки. Предоставят плътно захващане. Обаче, те имат нужда от известно пространство зад частта.
  • Скоби с въртящ захват. Предназначени за демонтиране на части с натягане върху вътрешните и външните пръстени. Два противоположни адаптери снабдени със сферични удебелявания се поставят между външните и вътрешните пръстени на лагерите. Когато се завъртят на 90 градуса, те захващат обръчите на лагера.

Според работния принцип:

  • Със силов винт. Конструкцията на тези инструменти включва контра-опора с щанга. Когато винта се завърта, лагерът излиза заедно със скобата.
  • С обратен чук. Състоят се от щанга с чук, който се движи по нея и точка на захващане. Резервната част се демонтира чрез ударни импулси. Тези инструменти са отлични за демонтиране на дълбоко разположени или заяли авто части.

Съвети за използването на вътрешни скоби за демонтаж на лагери

Последователността от стъпки при използването на инструменти може да е различна. Например, когато работите със скоби с въртящ захват е нужно да премахнете уплътнението и да пробиете сепаратора на лагера първо. По-подробна информация можете да получите от инструкциите за оборудването.

Когато работите, уверете се, че пръта на контра-опората или вала на чука са под прав ъгъл спрямо корпуса на частта, която демонтирате, Неправилното положение на инструмента може да доведе до неизправности в него, да повреди частта или монтажното ѝ място.

Преди да започнете да въртите винта или да използвате чука е важно да се уверите, че куките са надеждно закрепени, за да предотвратят приплъзването на инструмента.

Когато работите е нужно да разпределяте силата, която се прилага върху скобата за демонтаж на вътрешни лагери равномерно, за да не повредите частта, която демонтирате и монтажното ѝ място.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Ние сме се погрижили за всичко, за да можете да правите изгодни покупки от интернет магазин AUTODOC с комфорт. За целта сме създали лесна за използване система за търсене и сме разделили всички продукти на категории. Намирането на нужните артикули няма да ви отнеме дълго. Ако е нужно, винаги можете да се свържете със специалистите ни, за да получите прецизните спецификации на избраният инструмент. Често провеждаме промоции, така че ще можете да купите вътрешни скоби за демонтаж на лагери и друго оборудване от надеждни производители на достъпна цена. Можете да направите поръчката си 24/7, дори след 22:00. Нашите специалисти ще я обработят още на сутринта и ще се свържат с вас да потвърдят детайлите от поръчката. Освен това, ако свалите мобилното приложение за смартфона си, ще можете да направите поръчката си отвсякъде.

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Запалителна бобина
Резервни части + Производители Запалителна бобина JAPANPARTS
Резервни части + Автомобилни производители Запалителна бобина SUZUKI IGNIS
Резервни части + Номер на артикул Запалителна бобина BO-803
Номер на артикул JM5434
Номер на артикул + Производители JM5137 JANMOR
OEN 3340065G00
OEN + Производители 3340065G02000 JANMOR