Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
183 Стоки

Пистолетите за въздух под налягане се използват за почистване на части и труднодостъпни ниши, помагат да се подготви повърхността за боядисване, предоставят бързо и равномерно полагане на боя или други химични вещества.

Какви са видовете пистолети за въздух под налягане

  • Пистолети за въздух под налягане, които се използват за почистване на части от замърсявания. Те се използват по време на ремонт за премахване на прах и стружки след пробиване и шлайфане. Те се използват за изсушаване на резервните гуми след като са мити, подсигуряват по-бързата полимеризация на грундовете и боите.
  • Пистолети за помпене на гуми. Те са оборудвани с маркуч и дюза, които се закрепват за нипела на гумата, както и манометър за налягане, който се използва контролиране и настройка на налягането на гумата.
  • Пясъкоструйки, които са предназначени за почистване на стара боя, следи от корозия и замърсявания от повърхността. Те могат да се използват за придаване на грубост на метала преди прилагането на грунд или боя, позволявайки да се изшлайфа частта до огледален блясък.
  • Пистолети за боя, които са предназначени за бързо и равномерно прилагане на течности, инхибитор на корозия и бои, например. Също се използват за миене и почистване на труднодостъпни устройства, например, филтър за сажди и катализатор.

Работен принцип

Пистолетите за въздух под налягане и помпене на гуми имат сходен дизайн. Когато се свържат с компресор се подава въздух под налягане към дръжката на инструмента и когато спусъка се натисне, той отива към дюзата.

Инструментите, които се използват за боядисване и работа с пясък, идват в комплект със специален контейнер. Той може да се закрепва за отгоре или отдолу на инструмента. Ако е в горната част, течността или абразивното вещество достигат до потока от въздух чрез гравитацията; когато се поставя от долната страна, течностите се всмукват чрез вакуум.

Съвети за използването на пистолети за въздух под налягане

Когато разопаковате инструмента, трябва да запазите наръчника. Той съдържа важна информация за това как да настроите налягането, дюзата, да напълните контейнера и т.н. Всеки път, когато използвате пистолет за въздух под налягане, нужно е да прочетете препоръките на производителя, за да изберете подходящ режим на устройството.

Също така е нужно да се уверите, че течността, която ще използвате е подходяща за инструмента. Например, не е позволено да използвате пистолети за въздух под налягане с алуминиев корпус за прилагане на препарати съдържащи трихлоротрифлуороетан, дихлорометан или разредители на основата на въглеводороди поради рискове за здравето.

Когато работите е много важно да спазвате мерките за безопасно. Трябва да носите защитни очила и респиратор когато боядисване или извършвате обработка против корозия, за удари от камъчета или с пясъкоструйка. Не е позволено да се разпръскват веществата близо до открит огън: опасно е. Не е позволено да се насочва струята към незащитени части от тялото: това може да нарани кожата ви.

Нужно е да се уверите, че пистолета за въздух под налягане е в изправност, маркучите и фитингите са уплътнени. Не е позволено да се използват повредени части.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В нашия каталог ще намерите широка селекция от инструменти за различна работа. Ремонтите и поддръжката на колата ще бъдат бързи и удобни с тях. Ние предлагаме само висококачествени продукти от различни производители. Благодарение на широката гама от продукти, определено ще намерите любимата си марка. Когато купувате пистолети за въздух под налягане от нас, вие ще направите значителни спестявания: достъпните цени са едно от основните предимства на интернет магазин AUTODOC.

loader Моля, изчакайте...