Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

Всесезонни гуми за мотор

Избор от 63 висококачествени Всесезонни гуми за мотоциклети!
Резултати на страницата: 20

Най-популярни размери Моторни гуми

Гуми според диаметъра
Най-популярни размери гуми
Всички размери

Всесезонните гуми за мотоциклети могат да бъдат използвани целогодишно. Те избавят шофьорите от необходимостта да сменят гумите между сезоните и да съхраняват летни и зимни гуми. Но трябва да отбележим, че всесезонните продукти са създадени предимно за спокойно шофиране. При движение с висока скорост по-ефективни са сезонните гуми.

5 факти за всесезонните гуми за мотоциклети

 1. Върху страничните бордове на всесезонните гумите можете да видите маркировката M+S. Тя означава, че тези гуми за мотоциклети могат да бъдат използвани по заснежени или кални пътища, както и в киша.
 2. Различни типове продукти са представени в каталозите с всесезонни гуми за мотоциклети, като например:
  • Шосейни гуми. Тяхната шарка на протектора е добре разработена с широки канали, които отстраняват снега и калта. Тези гуми предлагат достатъчен комфорт и са износоустойчиви, затоплят се доста бързо и са подходящи за ежедневна употреба.
  • Универсални гуми. Тези продукти са подходящи за употреба, както по асфалтирани пътища, така и при офроуд условия. Широките канали способстват за отвеждането на водата, а техните ръбове действат като грунтозацепи.
  • Мотокрос гуми. Това са гуми, които са предназначени само за употреба при офроуд условия. Най-общо тяхната шарка на протектора разполага с повече канали, отколкото изпъкнали елементи, които всъщност представляват шипове. Тези гуми имат висока способност за самопочистване и отлични сцеплителни качества на различни настилки, но не и на асфалт. На асфалтиран път грунтозацепите имат склонността да се огъват, а това е изключително опасно, особено при извършване на маневри. Също така мотокрос гумите са предразположени към поднасяне. Сцеплителните им качества се влошават драстично на мокра пътна настилка.
 3. Повечето модели всесезонни гуми за мотоциклети разполагат с подсилен каркас. Това осигурява по-добра управляемост и стабилност на насочеността на превозното средство, както и по-дълъг експлоатационен живот на гумите.
 4. На разположение са всесезонни гуми за мотоциклети с различни размери. Важно е изборът на широчината и височината на профила да става според техническите параметри на превозното средство, както и съгласно препоръките на производителя. Всички промени на заводските спецификации на гумите за мотоциклети влияят на ходовите характеристики на превозното средство. Така например по-високият профил на гумата причинява изместване на центъра на тежестта на мотоциклета, с което неговата стабилност намалява.
 5. Също така формата на профила влияе върху управляемостта на превозното средство и сцеплителните характеристиките на гумите. Така например широките мотоциклетни гуми със сравнително плосък профил и изпъкнали ръбове на работната повърхност осигуряват отлична стабилност при движение по права линия и при завиване. Но при употребата на такива е по-трудно завъртането на кормилото. Гумите за мотоциклети, които имат кръгъл или овален профил осигуряват по-добра управляемост, но се износват доста по-бързо и отстъпват на плоскопрофилните гуми при движение по права линия.

В наши дни можете да закупите всесезонни гуми за мотоциклети, които се предлагат от известни производители като Vee Rubber, Mitas, Duro, Continental, Michelin, Pirelli и други.

5 популярни модела гуми

 1. Continental ContiTwist SM;
 2. Cheng Shin C-186;
 3. Mitas C-17
 4. Michelin Pilot Power;;
 5. Pirelli Diablo.

Autodoc.bg – огромен онлайн магазин за гуми за мотоциклети

Ставайки клиент на онлайн магазина ни Вие имате възможността да:

 • закупите висококачествени продукти на възможно най-изгодна цена;
 • закупувате най-новите продукти от водещите производители на гуми;
 • правите поръчки отвсякъде;
 • получите съвети от специалисти.