Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

16 цола Гуми за мотори

Избор от 2 висококачествени Гуми за мотори 16 цола!

Най-популярни размери Моторни гуми

Най-популярни размери гуми

16-инчовите гуми за мотоциклети обикновено могат да се видят на скутери и мотопеди, на задната ос на чопъри, круизери и класически мотоциклети. На разположение са също и гуми за кросови и ендуро мотоциклети. Понякога с такива гуми се оборудват и състезателни мотоциклети.

Основни преимущества

  • Разнообразни шарки на протектора. Дизайнът на протектора на гумите за скутери е разработен за каране по асфалтирани пътни настилки. Той разполага са голям брой канали и ламели за отвеждане на водата и осигуряване на надеждно сцепление, както на сух, така и на мокър асфалт. Гумите за туристически мотоциклети също разполагат с канали за отвеждане на водата, но те имат и по-голяма контактна площ с пътната настилка. Мотоциклетните гуми за чопъри разполагат със зигзагообразни канали, които ефективно възпрепятстват аквапланинга и осигуряват стабилност на превозното средство. Гумите за кросови и ендуро мотоциклети се отличават с мощни грунтозацепи, които често имат стъпаловидна форма. Тези гуми се характеризират с висока склонност към самопочистване.
  • Ниско тегло. 16-инчовите гуми за мотоциклети имат по-ниско тегло от гумите с по-голям диаметър и с почти същата височина на профила. Тяхното съпротивление при търкаляне е по-ниско, а това осигурява бързо ускорение и икономичност.
  • Отлични демпферни качества. Гумите с този размер имат висок профил и подсилени странични бордове, поради което те поглъщат добре вибрациите, причинявани от движение по неравен път. Някои модели имат безшевна корда и каркас, изработен от найлон, които допринасят за по-доброто поглъщане на ударите.
  • Балансиран състав на сместа. Чрез различни термоустойчиви добавки, ултра фини карбонови частици, силициев диоксид, както и чрез други съставки се постига възможно най-голяма износоустойчивост на протектора и се осигурява отлично сцепление при всякакви метеорологични условия. Протекторът на някои модели е изработен от различни вещества. При тези продукти централната част е по-твърда. Тя осигурява стабилност на превозното средство при движение по права линия. Обикновено страничните части на протектора, които контактуват с асфалта при маневриране, се изработват по-меки. Така се постига надеждно сцепление на колелото с пътя и се възпрепятства поднасянето, дори ако контактната площ с пътната настилка е малка.
  • Могат да бъдат намерени в продуктовия асортимент на много водещи производители. Сред най-популярните от тях са Michelin, Continental, Metzeler, Pirelli, GoldenTyre, Motoz, Mitas, както и други. В техните каталози с 16-инчови гуми за мотоциклети Вие без съмнение ще намерите необходимите Ви продукти.

Autodoc.bg - огромен онлайн магазин за 16-инчови гуми за мотоциклети

В онлайн магазина ни Вие имате възможността да закупите 16-инчови гуми за Вашия мотоциклет, независимо от неговата марка и модел. Благодарение на богатия асортимент от продукти с превъзходно качество Вие няма да имате проблем В избора на най-подходящите артикули. А ако имате някакви въпроси относно покупката, можете по всяко време да се консултирате със специалистите ни. С тях можете да се свържете по имейл, телефон или чрез нашия онлайн чат.