0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна

Michelin Леки автомобили Гуми

Избор от 700 висококачествени Michelin гуми!
Резултати на страницата: 20

Производството на гумите Michelin за леки автомобили се извършва от едноименната компания с централа в Клермон-Феран, Франция. Компанията притежава голям брой изобретения, сред които са радиалните автомобилни гуми.

7 факта за Michelin

 1. Братята Едуар и Андре Мишлен основават компанията през 1889 г.
 2. В наши дни компанията разполага с над 60 производствени обекта в 17 страни по света.
 3. Предприятието произвежда годишно над 160 милиона гуми Michelin за леки автомобили. Приблизително 40% от продукцията се реализира в Европа.
 4. Тази компанията е лидер в направата на екологични гуми, с които се спестява гориво.
 5. Продуктите се разработват съгласно концепцията Total Performance, която предполага употребата на изобретенията от собствения научноизследователски център.
 6. Всички продукти на тази компанията спадат към премиум сегмента и осигуряват високо ниво на безопасност.
 7. Тази компанията е известна освен с производството на гуми, но и като създател на известната класация на ресторанти – „Червения гид“ (фр. Le Guide Rouge). Той се съставя от 1900 г. насам.

Какви видове гуми Michelin за леки автомобили има

 • Летни. Сред тях са най-популярни следните модели:
  • Energy XM2. Те имат повишена здравина. Разполагат с широки канали с различни дълбочини за ефективното отвеждане на водата. Тези гуми способстват за постигането на по-нисък разход на гориво.
  • Energy Saver. Употребата на уникалната гумена смес Eco Grip способства за понижаване на разхода на гориво. Също така тези гуми се отличават със стабилност благодарение на увеличената контактна площ с пътната настилка.
  • Primacy4. Дренажните канали на тези гуми са по-широки с 22% за разлика от аналозите. Това значително понижава риска от аквапланинг. Гумите разполагат с индикатори за степента на износване.
  • Pilot Sport4, Cup 2 и Sport4S. Тези гуми са разработени за спортни автомобили. Повечето от тях са подходящи за експлоатация при скорости до 300 км/ч. Благодарение на комбинираната употреба на метални и найлонови нишки са постигнати отлична управляемост и висока спирачна ефективност.
 • Зимни. В каталога с гуми Michelin за леки автомобили са на разположение следните модели:
  • Pilot Alpin. Ламелите са направени в три различни размера и са разположени под ъгъл. Това способства за бързото отстраняване на снежната маса от контактната повърхност, като така се подобрява сцеплението.
  • Pilot Alpin 5. Тези гуми способстват за по-краткия спирачен път по хлъзгави пътища. Благодарение на допълнителните слоеве от гумена смес те се отличават с износоустойчивост.
  • Alpin 6. Основна особеност при тях са разширяващите се в хода на експлоатация канали за отстраняване на снега. По този начин дори износените гуми запазват своите качества.
  • X-Ice 3. Чрез големия брой блокове на протектора тези гуми допринасят за бързото ускорение и краткия спирачен път по заснежени пътища.
  • X-Ice North 4. Тези гуми имат голям брой стоманени шипове и са подходящи употреба по заледени пътни настилки. Тези продукти допринасят за високото ниво на стабилност и управляемост.
 • CrossClimate. Това са всесезонни гуми. Благодарение на симетричната насочена шарка на протектора те бързо отвеждат водата от контактната повърхност. Тези гуми разполагат с два типа ламели - гладки за осигуряване на сцепление с сухи чисти настилки и със заострени ръбове за сняг.

Autodoc.bg - огромен онлайн магазин за гуми за леки автомобили

Ако желаете да закупите качествени гуми на ниска цена, се регистрирайте в онлайн магазина ни. Тук  имате възможността евтино и бързо да закупите гуми Michelin за леки автомобили, както и много други продукти. Следете за актуалните ни промоциионлайн и спестявайте!

loader Моля, изчакайте...