Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
45 Стоки

Пистолетът за високо налягане е устройство, с чиято помощ може да се почистят труднодостъпни автомобилни части и компоненти. Той може да се използва за нанасяне на бои и различни защитни средства при обработката и боядисване на автомобилната каросерия. Също така може да бъде използван и за измиване на автомобила.

Какви видове пистолети за високо налягане има

Според функциите, с които разполагат, са на разположение следните видове устройства:

 • Пистолети за миене. Използват се заедно с устройства за високо налягане и служат за подаване на вода под високо налягане. Разполагат със здрав пластмасов корпус и вътрешни елементи от месинг. Много често в комплект с тях са и различни дюзи, като например пенообразуватели
 • Пистолети за сгъстен въздух. Те създават силна въздушна струя. Това спомага за почистването на малки елементи, маркучи и дупки от нагар и други отлагания. Те дават възможност за възстановяването на пропускателната способност на тръбите. Тези продукти са идеално подходящи, когато други методи за почистване, като например механичните, са или неприложими или прекалено трудоемки. Могат да се оборудват с различни по дължина дюзи, с което въздушната струя да се насочи в необходимата кухина
 • Пистолети за боя. Използват се в комбинация с компресор. Конструирани са за равномерно, лесно и бързо нанасяне на бои или защитни покрития върху повърхността на автомобилната каросерия
 • Пистолети за почистване на филтъра за частици и обработка на технически течности. Оборудвани са с резервоар и вентил, регулиращ подаването на работната течност. Устройството се свързва към филтъра за частици със сонда, като накрайникът се вмъква в мястото на сензора за температура или за налягане.

Съвети при употребата на пистолет за високо налягане

 1. Преди да започнете работите, проверите дали работното налягане и пропускателният капацитет на устройството са съвместими със характеристиките на апарата за високо налягане и компресора.
 2. След това се уверете във функционалността на спусъка, както и в заключването му.
 3. Забранена е употребата на устройството за пръскане на вещества, които не се препоръчват от производителя. Съставките на някои автомобилни химически средства могат да направят опасна експлоатацията на тези устройства.
 4. Измиването на автомобилната каросерията следва да се извършва далеч от взривоопасни обекти. Също така не трябва никога да насочвате струята, а и самото устройство за миене под налягане срещу хора или животни.
 5. Помнете, че трябва да спазвате правилата за безопасност. Забранено е да докосвате щепсела с мокри ръце, както и да оставяте устройството включено без надзор.
 6. При употребата на почистващи препарати трябва да използвате средства за лична безопасност за очите, кожата и дихателните пътища.
 7. Не използвайте пистолета за високо налягане при отрицателни температури, защото устройството не е проектирано за работа при такива условия и е възможно да се повреди.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В нашия онлайн магазин можете винаги да намерите висококачествени продукти на изгодна цена. Ние предлагаме само продукти от най-добрите производители и сме уверени в тяхната ефективност и надеждност. Предлагаме значителни намаления за всеки клиент, а също и възможност за безплатна доставка. Нашият обслужващ персонал е съставен от опитни и квалифицирани специалисти, които са готови да Ви помогнат в избора и покупката на най-добрия пистолет за високо налягане.

loader Моля, изчакайте...