Plus
Пробвай премиум акаунт
0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Изберете желаната категория
Производители
33 Стоки

Пистолетите за лепило представляват специални устройства, с които може бързо, точно и равномерно да се нанася средството за съединяването на части, които трябва да бъдат залепени или закрепени.

Видове пистолети за лепило

Според принципа на действие те са:

  • Пистолети за топло лепене. Конструирани са за лепила, които трябва да бъдат разтопени, преди да бъдат нанесени. Могат да бъдат захранвани от електрическата мрежа или от акумулаторна батерия. Тези пистолети разполагат с различни времена на загряване - от няколко минути до 15 секунди, както и с различни максимални работни температури - 105 до 500 °C. В зависимост от експлоатационните си характеристики тези устройствата могат значително да се различават в цената. Лепилото за тях се произвеждат във вид на твърди пръчки. Неговият връх се стопява в нагревателната камера, след което се подава в течна форма през дюзата
  • Пистолети за студено лепене. С тези устройства могат да се нанасят напълно готови за употреба течни или пастообразни средства. Материалът се натиска от бутало с прът. Тези устройства могат да разполагат с открита, полуоткрита или затворена конструкция. Първите два вида са подходящи за средства пакетирани в туби. Последният вид дава възможност за работа с туби, меки опаковки и насипни продукти, които се продавани в кутии.

Особености при избора и употребата на най-добрите пистолети за лепило

  1. Уверете се, че работното помещение е суха и обработваните части не са изложени на пряка слънчева светлина. Иначе процесът на полимеризация може да се наруши.
  2. Използвайте предпазни средства като ръкавици и респиратор, за да елиминирате вероятността от отравяне и дразнене.
  3. Трябва винаги да проверявате, дали съставките на лепилото са съвместими с материала на обработваните части. Необходимо е да се уверите, че обработваните повърхности са термоустойчиви.
  4. При използването на пистолет за топло лепене спазвайте правилата за пожарна безопасност. Не докосвайте дюзата при включено устройство, за да не се изгорите.
  5. След приключване на работа почистете устройството от лепилото. Затворете плътно опаковката с останалия продукт.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Пазаруването от нашия онлайн магазин е винаги удобно и изгодно. Ние постоянно разширяваме предлагания асортимент, благодарение на което в нашия каталог ще намерите най-добрите нови продукти от всички известни марки. Ние гарантираме високото качество и ефективността на всички продукти и ще Ви помогнем в избора на подходящия инструмент за конкретната дейност. Поръчайте пистолет за лепило още сега и го вземете с намаление.

loader Моля, изчакайте...