0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
18 Стоки

Защитните покрития служат за предпазване от механични повреди на праговете, броните, арките на колелата, както и на други доста уязвими елементи от каросерията на автомобила. Поради местоположението си тези компоненти са силно изложени на ударите от камъчетата, които излитат изпод колелата при шофиране. Тези продукти също предотвратяват разрушаването на металните елементи, причинявано от контакт с влагата. Освен това, създаденото от тези продукти покритие има абсорбиращи свойства.

Какви видове защитни покрития има

Според целта на приложение:

 • Части на каросерията. Тези продукти съдържат смоли и каучук. Създават траен защитен слой, който поглъща звуците от ударите на камъчета и има силни антикорозионни качества. Тези средства изискват лакиране или боядисване
 • Скрити детайли. Тези средства съдържат смоли и восък. Запазват експлоатационните си качества, както при високи, така и при ниски температури. Тези средства предпазват надеждно от корозия, но устойчивостта им на механично въздействие е по-ниска. След нанасяне не е необходимо боядисване
 • Под автомобила. За основата на тази продукти се използват смоли, восък, битум и каучук. Характеризират се с висока издръжливост и запазват качествата си дори и при силно замръзване. Тези средства не изискват боядисване, защото ефективността им намалява при контакт със съставките на боята.

Защитните покрития се предлагат в различни опаковки, което определя начина им на приложение. Могат да бъдат закупени следните:

 • Спрейове. Това са лесни за употреба продукти, които не са необходими специални умения и инструменти.
 • Кутии. За нанасянето на средствата от тези опаковки е необходим пулверизатор. Употребата им дава възможност за лесното и бързо обработване на труднодостъпни части.
 • Бутилки. Съдържащите се в тях продукти се нанасят с четка. За предпочитане е те да се използват за обработката на големи площи.

Особености при употребата на защитни покрития

 1. Нанасяйте продукта само по способа, който е посочен в инструкциите. Не трябва например да използвате пулверизатор за нанасянето на защитно покритие от бутилки, както и обратното.
 2. Преди да пристъпите към работа, трябва да почистите, изсушете и обезмаслите повърхността. Така ще се подобри адхезията.
 3. Почистете корозиралите места с металната четка, защото в противен случай защитният слой може да бъде разрушен веднага след неговото изсъхване.
 4. Частите, които не трябва да бъдат обработвани, следва да се предпазят с помощта на тиксо.
 5. Забележка: Максимална дълготрайност на покритието се осигурява, когато то е многослойно. Оптималното количество на слоевете е 2-3, като препоръчителната дебелина на всеки слой е 1 мм. Преди да нанесете следващия слой, трябва да оставите предишният да изсъхне.
 6. Преди да използвате колата, трябва да изчакате пълното изсъхване на обработваните участъци. Това може да отнеме до 24 часа при не по-ниска от +20 °С температура.
 7. За да предпазите очите, кожата и дихателните пътища от увреждане, използвайте лични предпазни средства по време на работния процес.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

В нашия каталог е представен широк асортимент от продукти на световноизвестни производители е представен в нашия каталог. Благодарение на това Вие ще успеете да изберете и закупите защитно покритие, както и други видове автомобилни химически средства за Вашия автомобил. Ако не знаете на кой продукт да отдадете предпочитание, тогава се свържете с нашите специалисти. Те ще Ви дадат информация за преимуществата и особеностите при употребата на всеки продукт. За да поръчате продукт, трябва само да попълните съответната форма и да изберете предпочитаният от Вас начин за плащане.

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Спирачен диск
Резервни части + Производители Маслен филтър STARK
Резервни части + Автомобилни производители Запалителна свещ MERCEDES-BENZ
Резервни части + Номер на артикул Перо на чистачка SKWIB-0940032
Номер на артикул SKWIB-0940094
Номер на артикул + Производители 575006 VALEO
OEN 1272791
OEN + Производители 2208201545 STARK