0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
84 Стоки

Препоръчва се да използвате стъргалки за лед за грижа за каросерията и прозорците при тежък мраз. С тях ще почистите колата бързо и лесно, без да повредите автомобила си.

Видове стъргалки за лед

Според конструкцията си, съществуват следните аксесоари:

 • Продукти с фиксирана дължина. Те не винаги са удобни за почистване на труднодостъпни места. Основното им предимство е надеждността им.
 • Продукти с разтягаща се дръжка. Те са особено удобни, например, при почистване на покрива, за хора, които не са много високи, както и за собствениците на високи автомобили. Някои аксесоари от тази категория се отличават с малка издръжливост.

Когато избирате продукт онлайн, имайте предвид, че много производители го предлагат с допълнителни елементи. Например, те могат да бъдат:

 • Зъби. Големи ледени части могат да се начупят с тяхната помощ.
 • Четки за отстраняване на сняг и лед. Те се правят с косми с различна твърдост. Често е по-лесно да се отстрани тежък слой сняг с помощта на по-твърди аксесоари, докато по-меките четки почистват внимателно каросерията.
 • Водоустойчива ръкавица. Тя защитава ръцете ви от студа, докато работите.
 • Нагревателен елемент. Той премахва нуждата от силно притискане към стъклото, намалявайки риска от повреждането му. Аксесоарите с нагряване са снабдени с кабел и се захранват от запалката на колата.
 • Вградено фенерче. То помага за чистенето на каросерията през нощта.

Производителите използват различни материали за производство на корпуса им, например:

 • Пластмаса. Продуктите направени от нея се отличават с издръжливост и се продават на изгодни цени.
 • ABS пластмаса. Тя добре издържа на влиянието на ниските температури.
 • Поликарбонат. Аксесоарите направени от този материал лесно се използват дълго време,

Продуктите представени в каталозите се различават и по материала на работната повърхност. По-конкретно, тя може да бъде гума, пластмаса или силикон.

Съвети за използването на стъргалки за лед

 1. Чистете стъклата вечер, защото ще бъде по-трудно да го направите сутринта.
 2. Преди да започнете работа, запалете колата, включете отоплението и вдигнете чистачките.
 3. Започнете да чистите от страничните прозорци. Предното стъкло ще се стопли с помощта на включеното отопление. Така ще бъде по-лесно да премахнете леденото покритие.
 4. Опитайте се да избягвате случайните движения, насочвайте аксесоара на една страна.
 5. Почиствайте работните елементи редовно.
 6. Ако използвайте аксесоар с нагряване, не го задържайте на едно място за повече от две минути. Не прибирайте инструмента на мястото, където го съхранявате, докато не изстине.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Можете да изберете стъргалки за лед и сняг, кърпи за почистване, гъби за миене и разнообразие от други полезни авто аксесоари от нашия онлайн магазин. Ако се нуждаете от съвет, моля, обърнете се към специалистите ни от обслужване на клиенти. Те с радост ще ви кажат не само за характеристиките на продуктите, но и за активните промоции също. Поръчайте издръжливи и удобни аксесоари от нашия магазин, защото е лесно и евтино.

loader Моля, изчакайте...