0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
5 Стоки

Шумоизолацията за коли има положително влияние върху комфорта и безопасността на шофиране. Тя абсорбира шума от улицата, бръмченето на двигателя и други механизми на колата. Благодарение на това, шофьора може да се концентрира върху управлението на автомобила, без да се разсейва от шума.

Видове шумоизолация за кола

В зависимост от мястото на монтиране:

  • Частична. Монтира се само на авто части, от които най-вече се чува нежеланият шум. Например, може да се монтира само на отвора на вратата, арките на задните колела, пода на багажника.
  • Пълна. Вратите, пространството под предния капак, багажника, пода на кабината и други елементи на автомобила се покриват едновременно от шумоизолационния материал.

Каталозите включват четири типа аксесоари, които помагат за намаляването на шума в колата:

  • Омекотители на вибрации. Те правят с използването на битум, кит, бутилкаучук и се закрепват директно за металните части на каросерията. Те абсорбират механичните вибрации на двигателя, трансмисията и окачването, и защитават компонентите от от корозия. Омекотителите на вибрации се избират според частта на каросерията: за предния капак, вратите и и покрива дебелината им трябва да бъде 1-2 мм, а за арките на вратите и областта на двигателя – 2-3 мм.
  • Шумоизолатори. Това са порести или влакнести продукти, които отразяват добре звука. Те могат да се произвеждат от разпенен полиетилент, полиуретан и изкуствен или натурален филц. Те се поставят като втори слой след омекотителите на вибрации и предоставят също и термоизолация. Този вид шумоизолация за коли може да има покритие с алуминиево фолио, което повишава устойчивостта на влага и механични влияния.
  • Шумозаглушители. Това са меки, високо порести продукти с отворена структура, които могат да разсейват звуковите вълни. Повечето се произвеждат от пенообразен каучук или полиуретанова пяна.
  • Уплътнения против скърцане. Те покриват фугите в областта на таблото и лостовете за настройка на седалките, както и местата където се свързват декоративните елементи на интериора. Ленти пенообразен полиетилен или каучук могат да се използват за скрити части, за видимите – елементи направени от синтетичен текстил.

Съвети за използването на шумоизолация за коли

  1. Шумоизолацията от такива материали е трудоемка работа, която изисква специални инструменти, включително топлинен пистолет и подаваща ролка. Препоръчва се да се обърнете към специалисти от автосервиз за тази процедура.
  2. При самостоятелен монтаж стриктно следвайте препоръките на производителя. Пп-добре е да започнете от гладка повърхност, например, пода на багажника.
  3. Отстранете замърсявания, следи от корозия и обезмаслявайте частите с помощта на специални химически препарати, за да може шумоизолацията да прилепне плътно към частите.
  4. За предпочитане е да носите защитни ръкавици за монтажа на материалите с фолиево покритие. Това ще минимизира риска от порязване.

AUTODOC: удобни онлайн покупки

Можете да купите шумоизолация за коли и други аксесоари за шумоизолация на коли изгодно от нашия онлайн магазин. Ние поставяме ниски цени на всички продукти и редовно провеждаме промоции, които позволяват да спестите пари. Направете онлайн поръчка още сега, за да купите висококачествени автомобилни аксесоари евтино.

loader Моля, изчакайте...

2.500.000 авточасти - открий подходящата авточаст за твоя автомобил.
Търси резервни части

Тип запитване Пример
Резервни части Спирачен диск
Резервни части + Производители Маслен филтър KAMOKA
Резервни части + Автомобилни производители Запалителна свещ SUBARU IMPREZA
Резервни части + Номер на артикул Перо на чистачка 26550
Номер на артикул VS00550
Номер на артикул + Производители 298W0076 RIDEX
OEN 8524228060
OEN + Производители 8524260050 DENCKERMANN