0   Стоки
#
0,00 BGN
Вашата количка е празна
изглед
Производители
10 Стоки

Високите нива на влажност в колата могат да повлияят негативно на техническото ѝ състояние, спомагайки за появата на корозия. Поради прекомерната влага прозорците да се замъгляват и така да намалят видимостта на шофьора. Освен това, този процес създава благоприятни условия за растежа на патогенни бактерии, в резултат от които могат да се появят неприятни миризми вътре в колата. Специалните авто обезвлажнители за въздух могат да помогнат да решите този проблем. Те са лесни за използване аксесоари,които заемат малко пространство.

Видове автомобилни обезвлажнители за въздух

В каталозите на производителите можете да намерите:

  • Текстилни торби със силициев гел или бамбуков въглен. Продуктите от силициев гел могат да абсорбират 3 пъти повече влага от собственото си тегло. Те могат да се изсушават бързо. Основното предимство на въгленните продукти е, че могат да освобождават влагата, ако нивото на влажност е твърде ниско. Обикновено, аксесоарите с абсорбиращи пелети се разполагат на таблото или под седалките.
  • Устройства захранвани от запалката на колата. Това са компактни артикули, които са подходящи за коли от всяка марка и модел и могат да работят дори при спиране. Някои устройства са оборудвани с таймер за спирането им след определено време.

Съвети за използването на обезвлажнители за въздух

  1. Повечето текстилни обезвлажнители за въздух могат да се използват повторно. След изсъхване те възстановяват качествата си. Този процес трябва да се извършва в стриктно съответствие с препоръките на производителя: някои продукти могат да се сушат само на слънце, други – в микровълнова фурна, трети – на радиатора на отоплителната система.
  2. Препоръчва се да поставите 2-3 продукта, с абсорбиращи пелети в колата за по-добър резултат.
  3. Устройствата захранвани от електрическата система на колата трябва да се разглобяват редовно, за да се чистят елементите им от прах и мухъл. Така устройствата ще служат по-дълго.
  4. Много артикули са оборудвани с индикатори, които сменят цвета си, когато абсорбират максималното количество влага. Това означава, че трябва да се изсушат. Други устройства могат да издават звук, когато се напълни съда им.

AUTODOC: удобно онлайн пазаруване

Можете да купите обезвлажнители за въздух евтино и бързо от нашия онлайн магазин. Имаме лесна за използване структура на уебсайта, благодарение на която ще намерите всичко нужно за няколко минути. Освен това, тук ще намерите ниски цени, редовни промоции, както и възможността да получите безплатна доставка. Правете покупки при изгодни условия – поръчайте онлайн от AUTODOC още сега.

loader Моля, изчакайте...